De ce sa-ti lasi copilul sa picteze cu degetele. Beneficii uimitoare pentru dezvoltarea acestuia

/ / Modificat: 2022-10-02
De ce sa-ti lasi copilul sa picteze cu degetele. Beneficii uimitoare pentru dezvoltarea acestuia

Desenarea si realizarea de imagini cu mainile lor este una dintre cele mai distractive activitati educative pentru copii. Acest joc plin de culoare le permite sa-si dezvolte simtul tactil si sa-si trezeasca creativitatea. In acest articol, va spunem totul despre beneficiile picturii cu degetele pentru copii.

Acest tip de arta este cunoscut sub numele de pictura cu degetul. Este o activitate care incurajeaza imaginatia si ingeniozitatea copiilor si ii introduce in lumea expresiei artistice, vizuale si texturale.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a picta cu degetele este sa cumparati niste vopsea naturala, niste hartie sau carton si sa va incurajati copilul sa faca aceasta activitate placuta. Este important de stiut ca orice copil o poate face incepand cu varsta de sase luni, cu o supraveghere adecvata din partea parintilor.

Iata beneficiile:

Treziti creativitatea si imaginatia

Prin intermediul artei, copiii isi pot exprima emotiile intr-un mod natural si jucaus. De aceea, pictura cu degetul le este utila pentru a-si exprima emotiile si pentru a-si trezi creativitatea si capacitatea de imaginatie si inventivitate. In plus, cu ajutorul picturii cu degetele, bebelusii pot face primii pasi in lumea artei.

Stimuleaza coordonarea motorie

Un alt beneficiu al picturii cu degetele pentru copii este dezvoltarea coordonarii motorii. Intinderea vopselei pe hartie favorizeaza abilitati care nu sunt inca consolidate la copil, cum ar fi dexteritatea manuala.

Stimuleaza stima de sine

Oferirea libertatii copiilor de a crea orice doresc, fara a folosi alte instrumente decat propriile maini, le sporeste stima de sine si independenta. Daca ii felicitati si pentru munca lor, veti contribui la intarirea stimei de sine si se vor simti uimiti ca au creat ceva maret fara ajutorul nimanui.

Ii permite copilului sa invete despre texturi si culori

Folosind doar mainile, degetele si incheieturile mainilor pentru a pune pe hartie ceea ce doresc, ii ajuta pe copii sa isi dezvolte sensibilitatea tactila. In acelasi timp, el invata despre texturile netede si umede. Iar daca oferiti o hartie ondulata in loc de hartie neteda, experienta va fi si mai fascinanta.

Ajuta concentrarea

Unul dintre numeroasele beneficii ale picturii cu degetele este imbunatatirea concentrarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand picteaza, copiii isi concentreaza atentia doar asupra a ceea ce fac, fara a fi distrasi de alte lucruri. In acest fel, ei isi cultiva si rabdarea si atentia, calitati care le vor fi de folos toata viata.

Ajuta la relaxare

Pictura este o activitate pasnica, chiar si in liniste, ceea ce o face una dintre cele mai relaxante expresii artistice care exista. In acelasi timp, ii ajuta pe copii sa ramana calmi.

FOTO: freepik.com

Taguri Degete copii

Articole recomandate

Citeste si despre