Starea proasta a parintilor afecteaza foarte tare intelectul copiilor

/ / Modificat: 2019-04-24
Starea proasta a parintilor afecteaza foarte tare intelectul copiilor

Starea proasta a unei persoane, in cea mai mare parte a timpului, nu reflecta doar lipsa controlului asupra emotiilor sale, dar in cazul in care are copii, afecteaza si dezvoltarea cognitiva si emotionala a acestora.

Desi acest comportament este mult mai frecvent la barbati, este la fel de daunator atunci cand il afiseaza si femelie. Si este si mai rau cand amandoi au aceasta atitudine.

Indiferent de motiv, tipatul, violenta si chiar manifestarile euforice au un efect foarte puternic asupra copiilor. Comportamentele pline de anxietate au si ele efecte similare asupra celor mici.

Perioada in care micutii sunt mult mai vulnerabili la aceste situatii este intre zero si trei ani, dar afecteaza si copiii mai mari, deoarece se simt adesea vinovati de starea proasta a parintilor.

Ce se intampla cand ai parinti morocanosi

Starile proaste ale parintilor se transforma in timp in probleme de angoasa, nesiguranta si stres pentru copii. Ceea ce afecteaza, de asemenea, evolutia lor cognitiva, emotionala si lingvistica si abilitatile lor de a socializa. Trebuie remarcat faptul ca proasta dispozitie este ca o epidemie.

Parintii care sunt mai tot timpul furiosi transmit copiilor doar mesaje agresive si infricosatoare, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care un adult este victima unui esec sau a unei dependente. Fara sa-si dea seama, cei mici invata sa nu-si controleze emotiile si cred ca pot da frau liber sentimentelor, indiferent de ceea ce simt.

Climatul scolar este, de asemenea, fundamental pentru performanta academica a copiilor, deci este recomandat ca parintii sa se implice intr-un mod pozitiv in toate aspectele legate de educatia celor mici, astfel incat acestia sa poata dezvolta increderea in ei.

Orice tip de manifestare negativa a parintilor, cum ar fi furia, tristetea si stresul, influeteaza dezvoltarea micutului. Copiii cuplurilor cu aceste caracteristici vor ajunge sa adopte comportamentul care creeaza efecte daunatoare pe termen lung, cum ar fi depresia, probleme de invatare si limbaj.

Sfaturi pentru a evita aceste probleme la copii

Consolideaza relatia de cuplu exprimandu-ti sentimentele, vorbind despre placeri, disconforturi, temeri, dorinte si vise si promovand dialogul, care este terapeutic. Astfel se creaza un climat de incredere.

Desi responsabilitatile la locul de munca si copiii sunt importante, aminteste-ti ca acestea nu trebuie sa-ti ocupe tot timpul. Ofera-ti atentie si timp pentru a efectua activitati care sa te bucure si sa te scape de presiuni.

Este important sa fii constient de orice semn de slabiciune, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia sau furia. In orice caz, este necesar sa se stabileasca limite si sa se mentina auto-controlul.

Toti parintii doresc ca micutii lor sa fie fericiti, dar trebuie sa stie sa le ofere timp de calitate, sa se apropie de ei, sa le spuna "Te iubesc", de fiecare data cand au ocazia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre