Activitati distractive pentru petrecerea de ziua copilului

/ / Modificat: 2015-01-08
Activitati distractive pentru petrecerea de ziua copilului

Secretul unei petreceri reusite de ziua copilului consta in modul in care reusesti sa distrezi copiii invitati si in numarul de jocuri si activitati captivante pe care le ai in maneca. Atmosfera este cea care face diferenta intre o petrecere reusita si una ratata. Dincolo de tematica petrecerii, de meniu, muzica si cadouri, iata si cateva idei de activitati distractive si amuzante pe care sa le incluzi in programul petrecerii de ziua copilului!

Mima

Mima reprezinta una din cele mai populare activitati distractive la petrecerile de copii. Imparte copiii in doua echipe si invata-i cum sa joace mima. Explica-le ca fiecare membru al echipei va trebui sa mimeze, pe rand, un cuvant pe care echipa adversa il stabileste. Va mima in fata propriei echipe, iar ceilalti membri vor fi nevoiti sa ghiceasca ce mimeaza, doar pe baza gesturilor si a comportamentului lui.

Concursul de dans

Muzica nu trebuie sa lipseasca de la nicio petrecere de ziua copilului. Poti profita de muzica pentru a-i distra pe cei mici cu cateva activitati interesante. Una dintre ele este concursul de dans. Grupeaza copiii in perechi. Numeroteaza fiecare pereche. Stabileste un playlist de melodii pe care sa se desfasoare probele de dans, un juriu (care poate fi format din parinti) si cateva premii puse in joc. Nu uita sa stabilesti si principalele reguli ale concursului, astfel incat sa eviti eventualele scandaluri.  

Scaunele muzicale

Scaunele muzicale reprezinta un joc care va distra cu siguranta toti copiii prezenti la petrecere. Este creat sub forma unui concurs. Selecteaza participantii la joc si aduna in cerc un numar de scaune egal cu numarul de copii care participa. Apoi, scoate un scaun din cerc.

Aseaza toti copiii in interiorul cercului format de scaune si da drumul la muzica. De fiecare data cand se opreste muzica, copiii trebuie sa isi gaseasca rapid un scaun pe care sa se aseze. Fiind cu un scaun mai putin, unul dintre copii va ramane in picioare. Va fi eliminat din joc. Cu fiecare copil eliminat, mai scoate un scaun, pana cand mai raman doi copii si un scaun. Cel care reuseste sa ocupe primul scaunul este considerat castigator. Premiaza-l cu o carticica, o bombonica sau un joculet.  

Pinata

Pinata este un joc popular mexican, care se joaca la petrecerile de copii. Este mai potrivit pentru petrecerile organizate in aer liber. Presupune umplerea unui balon mare cu bomboane si jucarii de mici dimensiuni si "imbracarea" lui in hartii si alte materiale. Balonul se agata intr-un pom, astfel incat sa atarne la o distanta ceva mai mare fata de inaltimea medie a copiilor. Cu un bat, balonul este lovit, pe rand, de copiii legati la ochi, pana cand unul reuseste sa il sparga si toate dulciurile si jucariile cad, iar copiii le culeg de pe jos.

Sticluta cu pedepse

Cred ca putini sunt parintii care nu au jucat niciodata "Sticluta cu pedepse" in copilaria lor. Presupune asezarea copiilor in cerc si punerea unei sticle in mijlocul cercului, ca si cum ar fi acul unui ceas. Sticla este invartita, pe rand, de fiecare copil participant la joc.

Unele traditii spun ca cel care invarteste sticla trebuie sa se sarute sau pupe cu persoana spre care este indreptat varful ei dupa ce se opreste din invartit. Alte variante ale jocului spun ca cel spre care este indreptat fundul sticlei, dupa invartirea ei, trebuie sa dea o porunca celui spre care este indreptat varful acesteia.  

Figurinele din baloane modelate

Cumpara pentru petrecerea copilului mai multe baloane speciale, din care se modeleaza diverse figurine: animalute, floricele, inimioare, stelute etc. Apoi invata copiii sa le umfle si sa modeleze astfel de figurine. Se vor distra copios incercand sa realizeze catelusi, floricele, bastonase, sabii sau alte modele. In cazul in care ai doar baloane normale, care nu se modeleaza, poti incuraja copiii sa le umfle si apoi sa le picteze folosind acuarele sau carioci. Si aceasta este o activitate care va distra copios prichindeii.

Goana dupa comoara

Copiii adora sa mearga la vanatoare de comori. Inspirata de tema povestilor si desenelor cu pirati sau nu, stimuleaza copiii sa se aventureze in cautarea unei comori, prin curte sau prin casa. Pune intr-un cufar sau intr-o cutie frumoasa tot soiul de obiecte: monede, bomboane si jucarii de mici dimensiuni. Ascunde apoi cufarul cu comori in casa sau in curte. Imparte copiii in doua echipe si da startul cautarii comorii. Echipa care gaseste prima cufarul este si cea care va beneficia de continutul lui.

Pictarea pe fata

Pictarea pe fata este o tendinta noua la petrecerile de copii. Exista persoane specializate care fac astfel de "opere de arta" pe chipul copiilor si care pot fi angajate in acest scop. Insa mai interesant este sa transformi totul intr-un joc interactiv, in care copiii sa fie direct implicati, nu doar modele pentru pictori.

Cumpara mai multe vopsele (nontoxice) si pensule. Scoate la imprimanta tot soiul de sabloane simple cu astfel de picturi si pune-le in fata copiilor. Apoi arata-le cum se face fiecare desen, luand un copil ca model, si incurajeaza-i si pe ceilalti sa se picteze intre ei. Chiar daca picturile nu vor fi spectaculoase sau perfect finisate, copiii vor fi foarte satisfacuti de capodoperele lor. Nu uita sa stabilesti premii pentru cele mai frumoase si creative picturi pe fata create de copii.  

Micii bucatari

  Lasati deoparte gustarile deja existente de la petrecere. Aduna copiii in bucatarie (este indicat sa ai o bucatarie spatioasa si sa fii tot timpul cu ochii pe ei) si implica-i in pregatirea unor dulciuri sau a unei pizza-gigant. Tot ce implica aluat si modelaj este pe placul celor mici. Distrati-va modeland figurine din aluat de biscuiti sau adaugand toate ingredientele pentru pizza in tava. Cei mici vor savura cu mai multa placere si pofta bunatatile iesite din manutele lor.  

Jocurile de societate

Atunci cand esti in lipsa de inspiratie sau ai epuizat toate activitatile distractive de pe lista ta, provoaca prichindeii la cateva jocuri de societate interesante si captivante. Fie ca e vorba de "Rummy", "Monopoly", "Nu te supara frate" sau alte tipuri de astfel de jocuri, lasa copiii sa se distreze jucandu-le.

Mai cunosti si alte activitati interesante pentru petrecerea copilului? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive petrecere copii Petrecere copii Activitati distractive copii Jocuri copii Activitati grup copii Activitati Ziua Copilului

Articole recomandate

Citeste si despre