Cum sa faci fata acceselor de furie ale copiilor atunci cand nu faci ce vor ei

/ / Modificat: 2023-11-05
Cum sa faci fata acceselor de furie ale copiilor atunci cand nu faci ce vor ei

Atunci cand ai copii, gestionarea emotiilor lor devine haotica, mai ales pentru ca trebuie sa ii stapanesti si sa ii ajuti sa nu se lase purtati de aceste sentimente. Iata, asadar, cum poti face fata crizelor de furie ale copiilor atunci cand nu faci ceea ce vor ei.

Atunci cand cei mici nu obtin ceea ce isi doresc, pot cadea in momente de tensiune sau frustrare, astfel ca atat cel mic, cat si tu iti poti pierde usor cumpatul. Ce faci in aceste cazuri?

Acest moment este mult mai des intalnit atunci cand copiii au intre 3 si 4 ani, dar, desi este normal, nu ar trebui sa le permiti sa isi faca de cap in aceste situatii, pentru ca le rapesti din seriozitatea modului in care le gestionezi emotiile.

Expertii spun insa ca nu este indicat nici sa ii agresezi sau sa recurgi la tipete. In mijlocul acestei situatii, nu este nimic mai bun decat sa asculti sfaturile expertilor.

Experta Marisela Fonseca Analco de la Consultorio Integral a acordat un interviu pentru BBMundo in care a impartasit cateva alternative pentru a face fata crizelor de furie.

Cum sa faci fata crizelor copiilor?

Un detaliu important este acela ca nu ar trebui sa treaca mai mult de 12 luni in care sa poti depasi aceasta etapa si sa-l ghidezi pe micut spre directia corecta a emotiilor.

"Cu cat copilul este mai mare, cu atat va fi mai greu sa-l ajuti sa gestioneze aceste situatii", spune expertul cu privire la momentul in care trebuie sa-l inveti sa faci fata frustrarii.

1. Fiti pregatiti: Daca iesiti in oras trebuie sa ii explicati in prealabil ca nu va veti supune capriciilor lui, in acest fel il veti stimula sa poata decide si, in acelasi timp, ii veti cere sa ramana calm si politicos.

2. Incercati sa spuneti "NU": Desi este complicat, refuzul solicitarilor copilului il ajuta sa inteleaga importanta de a nu depasi limitele. In ciuda crizelor, nu cedati.

3. Stabiliti limite: Vorbind de stabilirea unor reguli, ar trebui sa incercati sa stabiliti niste linii directoare astfel incat sa aiba de ales, dar asta cu o modalitate de a lua o decizie corecta si prin permiterea de a lua decizii.

"Multi copii se simt recunoscuti doar cu obiecte materiale, dar recunoasterea verbala si afectiva este, de asemenea, esentiala", a spus expertul.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accese furie copii Copii

Articole recomandate

Citeste si despre