Nou volum din seria de banda desenata pentru copii Puiu si Vulpoi de Sergio Ruzzier: Vreau in barca ta!

/ / Modificat: 2023-03-24
Nou volum din seria de banda desenata pentru copii Puiu si Vulpoi de Sergio Ruzzier: Vreau in barca ta!

Artistul Sergio Ruzzier - masterclass in Romania si un nou volum de banda desenata pentru copii tradus la Editura Frontiera 

Editura Frontiera anunta un nou volum din seria de banda desenata pentru copii Puiu si Vulpoi de Sergio Ruzzier: Vreau in barca ta! 

Sergio Ruzzier este un artist italian consacrat pe piata americana de carte. Asemenea lui Maurice Sendak, unul dintre mentorii sai, Sergio Ruzzier a ales ca mijloc de exprimare artistica albumele ilustrate pentru copii, reusind un echilibru perfect intre simplitate si referinte sofisticate. Tot el a conceput carti aflate la intersectia dintre album si banda desenata, asa cum este seria Puiu si Vulpoi.

Anul acesta, Sergio Ruzzier a fost prezent in Romania la sfarsitul lunii februarie, la invitatia Asociatiei Cu Alte Cuvinte. Evenimentul s-a desfasurat la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti si a cuprins un masterclass pentru scriitorii si ilustratorii romani de carte precum si un panel de discutii pe tema benzii desenate pentru copii.

Ileana Achim, coordonator editorial al Editurii Frontiera: “Banda desenata ocupa un loc  tot mai important pe piata de carte europeana si se adreseaza unui public de varste foarte diverse. Ne bucuram sa le oferim copiilor din Romania o serie premium de banda desenata cum este Puiu si Vulpoi, care ii ajuta sa deprinda cititul folosind texte scurte, amuzante, care au in plus avantajul de a ii educa vizual prin stilul grafic de exceptie al artistului Sergio Ruzzier.”

Seria Puiu si Vulpoi a primit numeroase premii in Statele Unite, acolo unde a fost lansata: 

Theodor Seuss Geisel Award Honor

NPR Best Books of the Year

New York Times Notable Children’s Book

Boston Globe Best Book of the Year

Publishers Weekly Best Book of the Year

School Library Journal Best Book of the Year

The Horn Book Magazine Fanfare Best Book of the Year

Chicago Public Library Best Book of the Year

Editura Frontiera a publicat pana acum patru dintre cartile artistului italian: Doi soricei, Camera cu minuni, Puiu si Vulpoi. Petrecerea, Puiu si Vulpoi. Vreau in barca ta!

Colectia Sergio Ruzzier

Despre carte

Vreau in barca ta! este al doilea volum din seria de banda desenata pentru cei mici, Puiu si Vulpoi. In toate cartile sale, Sergio Ruzzier inventeaza fapturi bizare, ascunse prin valurile apelor sau pe paginile decorative de la inceputul si sfarsitul cartilor: pesti cu picioruse, viermisori cu mustati, caracatite cu trompa sau cornite. Nici aceasta carte nu face exceptie, spre deliciul copiilor.

Cartea este potrivita pentru copiii  de 4-7 ani si are pretul de 39 lei. Este disponibila in marile lanturi de librarii si pe site-ul editurii Frontiera.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti copii Carti copii varsta

Articole recomandate

Citeste si despre