Lectia incredibila pe care o invata copiii japonezi la gradinita. Toti micutii ar trebui sa stie asta!

/ / Modificat: 2022-12-13
Lectia incredibila pe care o invata copiii japonezi la gradinita. Toti micutii ar trebui sa stie asta!

Educatia din primii ani de viata isi pune amprenta fara niciun dubiu asupra felului in care oamenii vor fi pe viitor. Se vorbeste adesea despre cei 7 ani de acasa si despre cum valorile si comportamentele de care adultii au nevoie in societate au bazele puse in copilarie. Educatia incepe de acasa si este dublata apoi la gradinita si la scoala. Modelele educationale sunt diferite de la o tara la alta si de la o cultura la alta, dar sunt influentate si de sistemul de invatamant care predomina in tara respectiva.

Despre faptul ca japonezii sunt un popor foarte disciplinat si educat s-a vorbit mereu, insa putina lume stie ca unele comportamente sunt invatate inca din primii ani de viata. De exemplu, lectia pe care o invata copiii dintr-o gradinita din Japonia ar trebui sa fie predata oricui. Recent, un filmulet surprins intr-o unitate de invatamant prescolar de acolo a facut furori pe retelele de socializare.

Copiii invata cel mai mult prin imitatie si asociere, iar jocurile de rol sunt foarte potrivite pentru varsta prescolara. Copiii din grupa respectiva de gradinita recreeaza o scena dintr-un autobuz. Unul dintre ei este soferul, in timp ce altii sunt pasageri si stau asezati pe doua randuri de scaune. Apoi, alti copii, care imita un batran cu baston, o femeie cu un bebelus in brate si o persoana cu un bagaj greu se urca in autobuz. Ceilalti copii de pe scaune se ridica si le cedeaza locul, stiind ca sunt oameni care au mai multa nevoie sa stea jos.

Filmuletul i-a cucerit pe internautii care l-au vazut si a atras numeroase reactii si comentarii pe internet. Oamenii au laudat initiativa educatoarelor si au spus ca astfel de lectii ar trebui predate in mai multe locuri din lume, pentru ca oamenii sa fie mai civilizati si mai empatici atunci cand circula cu transportul in comun sau pur si simplu cand semenii lor au nevoie de ajutor.

FOTO: Freepik

Articole recomandate

Citeste si despre