De ce sa faci martisoare handmade impreuna cu copilul tau

/ / Modificat: 2024-02-29
De ce sa faci martisoare handmade impreuna cu copilul tau

 

Ziua de 1 Martie este prilej pentru a le arata fetelor si femeilor cat de mult le apreciem. Copiii ar trebui sa invete, inca de la varste fragede, sa ofere martisoare, dar pot invata si sa le faca cu mana lor.

A confectiona martisoare handmade impreuna cu cei mici are o multime de beneficii pentru dezvoltarea lor, dar si pentru relatia dintre parinte si copil. Iata de ce sa faci martisoare impreuna cu copilul, in loc sa le cumperi!

Martisoare handmade pentru dezvoltarea motricitatii fine

Atunci cand decupeaza, lipesc si ambaleaza martisoarele, copiii isi dezvolta indemanarea si capata mai multa incredere in ei, deoarece reusesc sa faca lucruri cu mana lor.

Martisoare handmade pentru satisfactia de a oferi ceva facut de ei

Nimic nu se compara cu bucuria de a oferi cuiva un lucru facut de copii cu mainile lor. In acest fel, micutii apreciaza mai mult ideea de a confectiona anumite obiecte si de a face cadouri.

Timpul impreuna contribuie la conexiunea dintre parinte si copil

Orice lucru facut impreuna cu copilul ne apropie de el. Conexiunea dintre membrii familiei devine mai puternica atunci cand toti participa la o anumita activitate, cum ar fi gatitul sau lucrul manual.

Ofera martisoare unicat

In loc sa cumperi aceleasi martisoare care se gasesc peste tot, alege sa faci impreuna cu cel mic ceva unicat, care sa fie remarcat si apreciat de cine il primeste.

Indiferent ce fel de martisoare ai alege sa faci, ai nevoie doar de cateva obiecte de papetarie, care se gasesc peste tot. Poti folosi bucati mai vechi de materiale, lana, stickere, fragmente din lemn sau din puf, lipici si orice mai ai la indemana. Atunci cand vine vorba despre decoratiuni sau martisoare, imaginatia si indemanarea sunt singurele limite. Poti folosi chiar fragmente de la alte martisoare mai vechi, pe care sa le aranjezi in alt mod, astfel incat rezultatul sa fie unic.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Idei martisoare copii Martisoare copii

Articole recomandate

Citeste si despre