Cum expui operele de arta ale copilului?

/ / Modificat: 2012-11-19
Cum expui operele de arta ale copilului?

Talent innascut sau nu, micutul tau sigur va face de-a lungul copilariei cateva capodopere de arta din pensula si acuarele sau carioci.

Pe masura ce creste, numarul lor nu mai conteneste si este cazul sa gasesti solutii pentru a le expune prin casa. Fiecare desen al copilului este pentru tine o capodopera si poate nominaliza la categoria "cel mai frumos dintre toate".

Insa nu le poti expune chiar pe toate. Este important sa stabilesti un criteriu de selectie. Il poti pune chiar pe prichindel sa aleaga un anumit numar de desene pentru a fi expuse in casa. Iata cateva idei prin care poti expune, dar si fructifica la maxim creatiile lui!

Tranforma-le in vedere postala!

Unele dintre ele pot fi exploatate si transformate in vederi sau carti postale pentru cei dragi. Este o metoda draguta si originala prin care copilul poate transmite salutari rudelor si altor cunostinte aflate la mare departare de casa.

Posteaza-le pe usa frigiderului!

Este timpul sa dai jos magnetii sau post-it-urile cu retete si alte mesaje si sa incepi sa "imbraci" usa frigiderului in cele mai reusite crafturi sau felicitari ori desene iesite din manuta prichindelului tau. Alege desenele de marimi medii, nu foarte mari si pune-le la loc de cinste.

Ii poti sugera copilului si teme de desene care sa se potriveasca cu locatia unde este asezat frigiderul. Micutul va fi impulsionat si mai mult cand isi va vedea creatiile expuse.

Imparte-le pe la bunici sau rude!

Daca bunicii copilului se plang ca nu au foarte multe poze sau ca nu au vesti de la copil ori ca nu pot petrece prea mult timp cu el, iata o metoda buna prin care acesta poate tine legatura cu ei. Ii poti sugera copilului sa le deseneze bunicilor familia, ce au invatat in ultima vreme la scoala, pe unde au mai fost si alte creatii pe placul lor. Acestia vor fi incantati.

Inrameaza o parte dintre ele si transforma-le in tablouri!

Evident ca nu poti sa atarni pe toti peretii tablouri cu desenele micutilor. Insa le poti inrama pe cele mai importante dintre ele, care marcheaza anumite evenimente: primul lui desen facut vreodata, prima felicitare etc. Le poti agata pe un perete "al meritelor" din camera lui, unde mai poti pune diplome, premii si alte recompense pe care le-a primit in copilaria lui si care ii fac cinste.

Du-le la expozitii publice pentru copii!

Adesea se organizeaza expozitii de desene ale copiilor in diverse scopuri. Unele sunt organizate in scop caritabil, altele au si miza, fiind concursuri cu premii. Asadar, nu sta pe ganduri si inscrie si copilul la astfel de evenimente. Este un mod generos si distractiv de a expune capodoperele copilului. Imprima-le pe hainute si alte articole vestimentare!

Daca micutul tau este cu adevarat talentat sau pur si simplu vrei sa ii personalizezi hainutele ori ghiozdanul de scoala sau gentuta, atunci nu mai sta pe ganduri. Alege desene semnificative si valoroase sau lasa-l pe el sa aleaga si mergi la un centru specializat unde se imprima. 

Tranforma-le in suporturi de plastic pentru farfurii, cani etc!

Suporturile de plastic pentru masa sunt foarte la moda acum, mai ales pentru copii atunci cand mananca la masuta. Asadar, iata o alta idee de a expune picturile copilului tau. Imprima-le pe astfel de suporturi sau chiar pe o fata de masa din plastic. Micutul tau va fi incantat. Pune-le pe desktop-ul calculatorului!

Scaneaza-le si transforma-le in wallpaper pentru calculator sau laptop! Fie ca e vorba de calculatorul tau sau al copilului, acesta va sta la loc de cinste la fiecare deschidere a lui si este o metoda draguta si agreabila de a expune astfel de capodopere. Scaneaza mai multe si schimba-le din cand in cand!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Arta copii Creativitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre