Jocuri creative din cutii de carton

/ / Modificat: 2023-09-27
Jocuri creative din cutii de carton

Cartonul si hartia sunt materia prima de baza folosita in industria ambalajelor. Cu diferite destinaţii, de diferite marimi şi in diverse forme, cutiile din carton sunt cele in care ne sunt livrate cele mai multe dintre produsele pe care ni le procuram. in contextul actual in care se trage un semnal de alarma in ceea ce priveşte distrugerea resurselor naturale şi diminuarea semnificativa a acestora, reciclarea cutiilor de carton reprezinta o modalitate prin care noi ne aducem aportul in protejarea padurilor.

Insa depunerea cutiilor din carton  in spaţiile de reciclare, nu reprezinta singura modalitate prin care putem contribui la protejarea resurselor naturale. Apeland la creativitate şi imaginaţie, putem renunţa la procurarea altor materiale de crafting, folosind, in schimb,  cutiile de carton pentru crearea unora dintre cele mai ingenioase jocuri, recipiente şi obiecte decorative. 

Cream si invatam alaturi de cei mici

Daca vrei sa dai o utilitate practica cutiilor din carton pe care le-ai depozitat in casa, atunci foloseşte-ţi imaginaţia şi concepe impreuna cu micul tau şcolar cateva corpuri geometrice. Vei folosi cutii patrate, rotunjite şi dreptunghiulare, care lipite şi colorate inspirat de catre copilul tau se vor transforma in cuburi, cuboide, cilindre şi sfere, ideale pentru a exemplifica  diferenţa dintre o forma geometrica desenata pe hartie şi un corp geometric vazut in dimensiune 3D. Cu ajutorul unor beţe de frigarui, monteaza-le pe o alta cutie colorata, obţinand astfel o macheta foarte originala a corpurilor geometrice.

Tot pentru cei mici, poţi crea dintr-o cutie cu laturi egale, un cub pe care il vei transforma intr-un zar uriaş, notat cu cifrele pana la şase,  potrivit jocurilor interactive sau invaţarii numerelor. Creand doua cuburi de acest tip, poţi susţine copilul in exersarea operatiilor de adunare, prin aruncarea celor doua zaruri şi insumarea punctelor. Cutiile cilindrice vor fi potrivite in conceperea unui suport pentru creioane, iar unite intre ele cate doua şi imbracate in hartie glasata, pot forma un binoclu original şi unic.

Ordinea si organizarea printre jucarii

O alta modalitate in care poţi folosi o cutie carton, va fi cea prin care o transformi intr-un spaţiu de depozitare pentru jucariile marunte din camera celui mic. ii vei lipi şi intari bine imbinaturile, dupa care il vei lasa pe cel mic sa o picteze in nuanţele preferate. Odata uscata acuarela, cutia din carton astfel personalizata, poate deveni locul perfect pentru depozitarea jucarioarelor. O vei pastra intr-un raft de dulap, sub pat sau intr-o debara. Tot pentru organizarea camerei celui mic, poţi transforma o cutie mare din carton, in spaţiu de depozitare pentru pluşurile care tind sa ocupe toata incaperea. Vei imbraca cutia in hartie creponata, pe care o vei lipi impreuna cu cel mic. Vei alege nuanţele care se potrivesc design-ului general al camerei, iar efectul vizual va fi foarte placut. 

Rasfat pentru animalutul de companie

Copiii tai au un partener de joaca necuvantator, curios şi nazdravan, atunci incurajeaza-i sa ii realizeze o casuţa din carton. Nimic nu va bucura mai tare jucauşa pisicuţa sau caţeluşul de talie mica,  decat o casuţa in care sa se poata ascunde. Cei mici vor decupa o uşiţa şi cateva ferestre, o vor picta şi ii vor agaţa in interior jucarioare vesele şi atractive. Tot pentru pisicuţe şi caţeluşi, puţeţi alege sa creaţi un coş dintr-o cutie de carton, in care micuţele animale vor dormi fericite pe paturica preferata sau pe pernuţa pufoasa. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri Creativitate copii

Articole recomandate

Citeste si despre