Crafturi si activitati cu amprentele mainilor copilului tau

/ / Modificat: 2016-08-02
Crafturi si activitati cu amprentele mainilor copilului tau

Amprentele mainilor copilului reprezinta un izvor de inspiratie pentru realizarea unor crafturi tare simpatice. Pornind de la una sau mai multe amprente ale palmelor sau degetelor micutului, realizate cu acuarele sau vopsele, poti crea alaturi de copil animalute, felicitari, peisaje, fantome si multe alte decoratiuni sau picturi uluitoare!  

Felicitare personalizata

felicitare-amprente-degete-copil

Una dintre cele mai simpatice felicitari pe care le poate primi o mama sau o persoana draga din familie este cea decorata cu amprentele degetelor sau mainilor copilului. Acesta poate contura o inima intreaga doar din amprentele degetelelor lui pe o bucata de carton si este suficient pentru a transmite cel mai emotionant mesaj pentru o persoana draga lui.

Maimuta atarnata in copac

maimuta-amprente-copil

Amprenta mainii copilului poate fi transformata usor in corpul unei maimute care sta atarnata de o creanga de copac. Copilul trebuie sa-si bage o mana in vopsea de culoare maronie si sa imprime forma palmei pe o hartie, cu degetele in jos. Apoi, cu ajutorul unei pensule, trebuie sa deseneze creanga de care sta agatata, capul si degetelele maimuticii.

Elefant

elefant-amprenta-copil

Nu este nevoie ca micutul tau sa aiba talente artistice deosebite pentru a contura si desena un elefant. Impregneaza-i palma in acuarele sau vopsele nontoxice gri si apoi stampileaza o bucata de hartie cu ea. Palma trebuie imprimata cu degetele orientate in jos, care vor reprezenta picioarele animalului, si cu degetul mare usor indoit, intrucat acesta va deveni trompa elefantului. Apoi, cu ajutorul pensulei si acuarelelor, continuati sa desenati ochii, urechile, sa conturati picioarele si sa pictati un camp pe care sa stea elefantul.

Trifoi cu 4 foi

trifoi-amprente-copil

Copilul tau stie care este semnificatia trifoiului cu 4 foi? In cazul in care nu ai avut ocazia sa-i explici ca este purtator de noroc si sa-i arati planta in realitate, o poti face exemplificandu-i cu un desen inedit, realizat din amprentele palmelor lui. Copilul trebuie sa-si impregneze palma intr-o nuanta verde si sa o imprime de 4 ori pe hartie, in forma circulara, asemenea petalelor unei flori. Tot ce mai ramane este sa traseze o dunga verde, care sa devina codita trifoiului, iar desenul este gata pentru a fi inramat si pus la loc de cinste.

Pinguin

pinguin-amprente-copil

Amprentele degetelor copilului pot completa si un desen al unui pinguin simpatic. Incurajeaza copilul sa picteze corpul, capul si picioarele unui pinguin, apoi sa imprime aripile acestuia cu ajutorul a doua amprente ale degetelor mari, impregnate in vopsea neagra.

Soare

soare-amprente-copil

Un alt craft simpatic pe care copilul il poate realiza din amprentele palmelor este soarele. Imbiba palmele copilului in nuante de galben si portocaliu, apoi imprima-le, in repetate randuri, pe hartii. Pune-l sa decupeze palmele imprimate, apoi sa picteze o farfurie de carton sau de plastic in galben. Lipiti palmele decupate in jurul hartiei, combinand nuantele, pentru a forma razele soarelui. Lasa copilul sa picteze chipul astrului ceresc, cu ajutorul unui marker, apoi agatati craftul pe unul dintre peretii camerei lui.

Rac

rac-amprente-copil

O alta pictura simpla pe care o poate face un copil de cativa ani din amprentele palmelor este cea a unui racusor. Tot ce trebuie sa faca este sa-si scufunde palmele desfacute intr-o vopsea rosiatica si apoi sa le imprime pe hartie "in oglinda". Poate definitiva pictura cu o pensula si acuarele, conturand terminatiile clestilor si capul crustaceului.

Fantoma

fantoma-amprente-copil

Indiferent ca este Halloween sau ca, pur si simplu, copilului tau ii plac fantomele, nu ratati ocazia de a picta cea mai simpla si rapida fantoma cu ajutorul amprentelor. Aveti nevoie de o hartie neagra si de vopsea alba. Copilul trebuie sa-si imbibe palma interioara in vopsea alba, iar apoi, cu degetele apropiate (cu exceptia celui mare), sa-si imprime palma pe hartie. Podul palmei se va transforma in capul fantomei, care trebuie completat cu buze, ochi si nas, cu ajutorul unui marker negru.

Fustita model tutu

tutu-amprente-copil

Fetitele sunt fascinate dupa tutu-urile voluminoase si pline de volanase care le transforma in niste printese. Daca ii place sa deseneze si este fascinata de astfel de fustite, invat-o sa picteze una cu ajutorul amprentelor propriei maini. Aveti nevoie de vopsea colorata. Imbiba-i palmle cu degetele departate in vopsea, apoi imprima-le pe hartie, una langa cealalta, in forma de evantai. Intoarceti desenul invers si continuati sa-l completati si cu o bluzita si cateva accesorii simpatice, pentru a termina pictura.

Lalele

lalele-amprente-copil

Palmele copilului tau se pot transforma in cele mai frumoase picturi cu lalele. Imprima-i palma deschisa pe hartie cu degetele apropiate (cu exceptia celui mare), imbibata in prealabil in vopsea rosie. Invata copilul sa definitiveze desenul si sa traseze, in continuarea florii, tulpina si decorul din jurul ei.

Umbrela

umbrela-amprente-copil

Palma si degetele micutului tau se pot transforma intr-o umbrela simpatica, daca le amprentezi pe hartie. Imprima palma imbibata in vopsea colorata pe o hartie (fara degetul mare), cu degetele orientate in jos. Apoi, in jurul amprentei, trasati impreuna conturul umbrelei si deasupra, cateva picaturi de apa.

Ghiveci cu flori

ghiveci-flori

Pune copilul sa-si lase amprentele palmelor pe mai multe hartii, apoi sa le decupeze si sa le ataseze o sarmulita mai lunga pe post de tulpina. Improvizati un ghiveci dintr-un borcan sau o conserva metalica inalta, pe care sa o imbracati in hartie sau sa o pictati colorat. Umpleti ghiveciul cu pamant sau bureti negri, apoi infigeti floricelele realizate anterior.

Copac

copac-amprente-copil

Amprenta mainii copilului poate fi folosita si la pictarea unui copac, in doua feluri: pe post de coroana, caz in care este nevoie de amprentarea mai multor palme vopsite in sens circular, sau ca trunchi, mai exact partea superioara a acestuia, unde degetele imprimate vor reprezenta crengile.

Tu ai facut vreodata crafturi sau desene din amprentele palmelor copilului tau? Mai ai si alte idei decat cele prezentate de noi? Spune-ne ce capodopere a realizat copilul tau si ce alte sugestii mai ai, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati distractive copii Crafturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre