7 crafturi simpatice si creative din paste

/ / Modificat: 2013-05-15
7 crafturi simpatice si creative din paste

Pastele fainoase reprezinta o sursa de inspiratie grozava pentru creativitatea si inspiratia copiilor. Cu manutele perspicace ale prichindelului si cu un strop de ajutor din partea ta, pastele pot fi transformate in cele mai simpatice si originale crafturi.

Completeaza colectia de crafturi a copilului cu cateva piese inedite, facute din diferite tipuri de paste!  

Colier din macaroane sau penne

Toate tipurile de paste care sunt gaurite pe interior (au forma de tuburi) - macaroane, penne etc. - pot deveni margele sau accesorii pentru colierele de gat care pot completa colectia de "bijuterii" a fetitei tale.

Luati macaroanele si taiati-le in bucati mai mici. Cu o pensula si acuarele, colorati bucatile de macaroane si pennele pe care le aveti la dispozitie in diferite nuante. Apoi, insirati-le pe o sfoara sau panglica, adaugandu-le pe rand si imbinand marimile intre ele, astfel incat sa capete un aspect armonios.

Tablou sau plansa cu modele din paste

Pastele de diferite forme si marimi pot servi si ca accesorii pentru decorarea unui tablou sau realizarea unor planse creative si simpatice. Dotati-va cu cat mai multe tipuri de paste - spaghetti, penne, farfalle, melcisori -, cu cate o coala de hartie cartonata si cat mai multe creioane colorate.

tablou_sau_plansa_cu_modele_din_paste

Ganditi-va impreuna la cate o tema de tablou sau plansa - peisaj de primavara, casuta, floricele, copacel, animalute etc. Alegeti-va fiecare cate una si incepeti sa trasati conturul desenului cu un creion.

Pe marginea conturului, lipiti bucatelele de paste. Tot cu paste pictate in diferite nuante puteti completa frunzele copacilor, petalele florilor, iarba etc.

Felicitari decorate cu paste

Ai tot invatat copilul sa faca felicitari de-a lungul timpului, dar probabil ca niciodata nu ati apelat la paste pentru a le decora si accesoriza. De data aceasta, micutul are ocazia de a folosi bucatile de paste colorate pentru accesoriza fata felicitarilor.

felicitari_decorate_cu_paste

Poate crea floricele, copacei, pasarele sau alte imagini simpatice folosind diferite forme de paste.

Sfesnic de lumanari

Sfesnicul din paste este unul dintre cele mai interesante crafturi. Se face dintr-o foaie de lasagna, pe care se adauga un sir de paste in forma de tuburi cu gura cat mai larga astfel incat sa poata intra in ele lumanari subtiri.

sfesnic_de_lumanari

Dupa lipirea tuburilor, in pozitie verticala, sfesnicul se accesorizeaza cu alte paste, in diferite forme simpatice: floricele, fundite, melci etc. Daca doreste si i se pare mai frumos, copilul poate colora toate elementele sfesnicului in diferite nuante, cu ajutorul pensulei si acuarelelor.

Suport de creioane decorat cu paste

Creeaza, impreuna cu prichindelul tau, un suport de creioane din carton sau dintr-o cutie pe care o ai la indemana.

Suport_de_creioane_decorat_cu_paste

Colorati-o cat mai vesel si apoi accesarizati-o cu tot soiul de forme de paste taiate, decupate si lipite in diferite modele.

Schelet uman din paste

Realizarea unui schelet uman din paste, pe o plansa cartonata, iti ofera ocazia de a invata copilul mai multe despre corpul uman si partile lui componente. Taiati si decupati pastele, astfel incat sa formati toate componentele de care aveti nevoie.

Schelet_uman_din_paste

Incepeti sa asamblati scheletul pe un carton, cu lipici. Explica-i copilului, in timp ce montati scheletul, ce semnifica fiecare bucata si vorbeste-i despre anatomia corpului uman. Nu este doar o activitate distractiva pentru cel mic, ci si educativa.

Brose sau clame de par din paste

Pastele in forma de fundita (farfalle) se pot transforma in cele mai haioase si simpatice clame de par sau brose pentru fetita ta. Nici macar nu mai trebuie taiate sau modelate.

Brose_clame_de_par_din_paste

Forma lor este atat de frumoasa, incat copilul nu trebuie decat sa le picteze in diferite culori si sa le lipeasca fie un ac de siguranta (brose), fie un elastic de par (clame), astfel incat sa poate fi utilizate pe post de podoabe pentru par sau accesorii la moda.

Tu ai facut vreodata crafturi din paste cu copilul tau? Va tenteaza ideea de a crea astfel de crafturi? Mai aveti si alte sugestii interesante? Spune-ne parerile si ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii Activitati distractive copii Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre