7 activitati creative de toamna pentru copii

/ / Modificat: 2022-10-06
7 activitati creative de toamna pentru copii

Toamna vine cu cel mai bun moment in care sa te bucuri alaturi de copilul tau de spectacolul toamnei de culori bogate si de experiente si activitati care il vor bucura pe cel mic.

Fie ca alegeti sa creati astfel de momente impreuna sau sa iti lasi copilul sa se bucure de jocuri creative alaturi de alti copii toamna este cu siguranta unul dintre cele mai bune momente pentru a petrece timp in aer liber.

Acum soarele nu mai este la fel de puternic iar temperaturile chiar daca sunt mai scazute atmosfera este pur si simplu incantatoare.

Iata 7 activitati creative de toamna pentru copilul tau care pot fi facute atat in exterior cat si in zilele ploioase de stat in casa.

Alergati in frunzele colorate

Probabil una dintre cele mai distractive activitati pentru copilul tau este aceea in care va alerga printre frunzele de toamna cazute din copaci. 

Aici imaginatia nu are limite asadar puteti Sa creati gramezi de frunze in care sa va aruncati cu totii sau pur si simplu sa mergeti la cules de frunze pe care sa le utilizati ulterior in diferite proiecte creative.

Participati la festivaluri sau piese de teatru

Daca in timpul verii activitatea preferata era sa stati la soare sau in piscina, acum mai mult ca niciodata este un moment potrivit sa participati la piesa de teatru sau festivaluri pline de culoare, povesti si distractie. 

 in general in perioada de toamna au loc cele mai multe festivaluri atat pentru copii cat si pentru adulti si cu siguranta veti va veti bucura la maxim de acest timp petrecut impreuna. 

Culegeti fructe

Fie ca vorbim de mere, prune sau struguri cu siguranta culegerea acestora este o activitate de toamna de care si copiii se vor bucura extrem de mult.

Daca ai o gradina in care puteti sa va petreceti timpul culegand fructe, sau aveti rude sau prieteni in afara orasului,  atunci nu ezita sa petreceti acest timp in aer liber,  in timp ce va bucurati de delicioasele fructe pe care le-ati cules. Puteti chiar sa pregatiti impreuna un desert delicios din ele.

in plus ,  puteti pastra fructele precum merele pentru uscat si sa le utilizati ulterior in proiecte de lucru manual pentru zilele ploioase.

Pictati sau creati un tablou cu diamante

Orice fel de arta pe care copilul tau o face ii va dezvolta imaginatia si creativitatea. in plus crearea unui tablou este o activitate foarte distractiva pentru copilul tau dar si pentru tine. 

Astfel ca in zilele ploioase sau prea reci puteti sa va delectati cu pictarea unui tablou impreuna, pe care sa-l expuneti ulterior la vedere sau sa va folositi de proiecte precum un goblen cu diamante, care este usor de folosit si va va aduce rezultate spectaculoase la final.

Creati forme din noroi

Chiar daca poate parea o activitate mai putin interesanta pentru tine ca adult, mai mult ca sigur copilul tau va aprecia si se va distra extrem de mult intr o astfel de activitate. 

Tot ce aveti de facut este sa asteptati ca ploaia sa treaca, iar atunci cand pamantul este perfect pentru a fi modelat incepeti sa creati forme din noroi pe care sa le decorati cu frunze uscate, crengute sau ghinde.

Mergeti la un centru de echitatie

Calaritul este o modalitate excelenta de a explora mediul inconjurator dar si de a petrece timp in aer liber, alaturi de frumoasele animale pe care copiii adesea le iubesc.

Cautati centre de echitatie care sunt destinate copiilor si bucurati-va de aceste momente alaturi de minunatii cai care au o personalitate prietenoasa si blanda.

Mai mult decat atat copilul tau va dezvolta anumite abilitati in momentul in care va invata sa calareasca care il pot ajuta ulterior in viata de zi cu zi.

Creati proiecte de toamna

Proiectele de toamna pe care le puteti crea impreuna sunt cu miile. 

Toamna va pune la dispozitie o multime de elemente de care va puteti folosi de la dovleci pe care sa-i sculptati, la frunze uscate, ghinde si lemne pe care le puteti utiliza in diferite proiecte creative.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii Activitati toamna copii

Articole recomandate

Citeste si despre