Reguli de siguranta pentru copilul tau primavara

/ / Modificat: 2014-04-01
Reguli de siguranta pentru copilul tau primavara

Primavara este sezonul in care copiii de pretutindeni ies din "vizuini" si cutreiera parcurile in descoperirea celor mai interesante lucruri daruite de natura. De fiecare data cand copilul tau pune piciorul afara din casa, il pasc o multime de aventuri si pericole care-i pot afecta sanatatea. Descopera principalele masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei pentru prichindelul tau in sezonul de primavara!

Protejeaza-l impotriva alergiilor de sezon

Primavara vine "la pachet" cu o serie de alergii de sezon cauzate in special de polenul florilor. Daca ai un copil alergic, da-i o doza de antihistaminic inainte de a iesi cu el afara. Tine-l cat de departe poti de zonele de risc, bogate in flori si copaci infloriti.  

Protejeaza-l impotriva razelor nocive ale soarelui

Daca a venit primavara, inseamna ca si soarele isi face simtita prezenta in mijlocul naturii si, odata cu el, pericolele expunerii necontrolate sau iresponsabile la soare. Protejarea copilului impotriva efectelor nocive ale razelor UV presupune:

  • aplicarea unui strat generos de crema cu protectie solara pe tot corpul, inclusiv pe fata;
  • acoperirea capului cu palarie sau sapca;
  • imbracarea in haine deschise la culoare.

Protejeaza copilul impotriva insectelor

Pe masura ce avansam in sezonul cald si natura revine la "viata", incep sa iasa la suprafata si insectele din aer sau din iarba. De la tantari, pana la capuse si alte insecte din iarba, exista pericolul ca micutul sa fie intepat sau muscat si sa apara reactii alergice sau simptome periculoase.

Foloseste produse repelente pentru prevenirea intepaturilor de tantari si ai grija sa dezinfectezi intepaturile, acolo unde insectele trec de stratul protector al acestor produse si atenteaza la pielea princhindelului.

Asigura-i echipament de protectie cand merge cu bicicleta sau rolele

copil-bicicleta

Echipamentul de protectie in timpul mersului cu bicicleta sau cu rolele este obligatoriu pentru prevenirea accidentelor nedorite, care pot avea repercusiuni severe in sanatatea copilului. Nu lasa copilul sa mearga niciodata cu bicicleta sau rolele fara casca de protectie, iar in cazul rolelor, adauga si genunchiere sau cotiere.

Cazaturile provocate de mersul cu aceste "jucarii" sunt pe ordinea de zi la copilul mic, de aceea, este indicat sa fie protejat de loviturile puternice sau ranile pe care si le-ar putea provoca.

Verifica siguranta dispozitivelor publice de joaca din parculete

Joaca in parculete sau spatii special amenajate pentru copii este principala atractie a prichindeilor, primavara. Insa inainte de a-l lasa sa dea navala in leagane, pe tobogan sau alte dispozitive publice de joaca, verifica intotdeauna siguranta lor.

Ia fiecare dispozitiv in parte si analizeaza-l astfel incat sa nu fie rupt, deteriorat sau sa fie slabit, iar copilul sa riste sa cada si sa sufere leziuni grave.

Acelasi lucru este valabil si cu nisipul din parculete. Copiii mici adora sa realizeze castele si sa se joace cu lopetica in nisip, insa acesta ascunde o multime de pericole pentru siguranta si sanatatea lor. Pe langa germenii care sunt in fiecare firicel de nisip, exista riscul ca cel mic sa se loveasca de tot soiul de obiecte contondente, ascutite sau de seringi folosite de consumatori de droguri si aruncate in nisip. Verifica cu atentie zona in care copilul se joaca in nisip.

Imbraca-l lejer si confortabil

Imbracamintea pe care o alegi pentru aventurile de la locul de joaca in aer liber este importanta pentru siguranta lui. Este indicat sa il imbraci in hainute largute si lejere, cat mai confortabile cu putinta.

Daca optezi pentru piese vestimentare prea lungi sau mari de el, copilul se poate impiedica in ele si se poate rani. Este important ca hainutele pe care le poarta sa ii permita o libertate cat mai mare de miscare.

Nu-l lasa nesupravegheat

Cea mai importanta regula pentru siguranta copilului, primavara, este supravegherea atenta in timpul jocurilor in aer liber, unde este expus multiplelor pericole. Alege persoane responsabile care sa scoata copilul afara, la joaca, iar atunci cand iese cu tine, ai grija sa nu il scapi din ochi nicio secunda.  

Ce alte masuri de siguranta mai trebuie sa iei pentru a proteja copilul de pericolele la care este expus primavara? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre