Cum pot pune in pericol sanatatea copiilor locurile de joaca. Au fost identificata pana la 31 de specii de bacterii

/ / Modificat: 2023-04-02
Cum pot pune in pericol sanatatea copiilor locurile de joaca. Au fost identificata pana la 31 de specii de bacterii

Locurile de joaca pentru copiii pot fi un adevarat focar de infectii, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Georgia de Nord. 

În cadrul acestei cercetări, și după analizarea a 9 până la 15 mingi din diferite locuri de joaca, s-a constatat că mingile erau contaminate cu murdărie vizibilă, vomă, urină sau fecale, ceea ce a creat (și creează) un mediu și o atmosferă de contaminare. Potrivit studiului, curățarea temeinică a locurilor de joaca poate dura zile sau chiar săptămâni, permițând microorganismelor să se acumuleze și să crească până la niveluri care pot provoca infecții la copii și îi pot îmbolnăvi.

Cercetătorii au identificat până la 31 de specii de bacterii și o specie de drojdie!!!! Printre aceste bacterii se numără:

- Enterococcus faecalis, care poate provoca endocardită, septicemie, infecții ale tractului urinar și meningită.

- Staphylococcus hominis, o cauză a infecțiilor din sânge și raportată ca o cauză de septicemie într-o unitate de terapie intensivă neonatală.

- Streptococcus oralis, cunoscut ca fiind cauza endocarditei, a sindromului de detresă respiratorie la adulți și a șocului streptococic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Locuri microbi copii Bacterii Pericole

Articole recomandate

Citeste si despre