Cand febra copiilor nu scade cu antitermice

/ / Modificat: 2014-12-02
Cand febra copiilor nu scade cu antitermice

Febra la copiii mici poate sa nu cedeze prea repede uneori, desi sunt adiminstrate antitermice, cum ar fi pastile sau supozitoare. Paracetamol si Ibuprofen sunt cele doua medicamente pe care medicul ti le-ar putea recomanda pentru scaderea febrei, insa acestea se dau si fara prescriptie medicala. Uneori se poate intampla ca antitermicele (Paracetamolul si Ibuprofenul) sa prelungeasca boala, alteori este nevoie de rabdare pentru ca acestea sa isi faca efectul - asadar nu ii da copilului doze suplimentare!

Daca in timpul administrarii acestora nu trece febra, incearca sa alternezi cele doua medicamente la 4 ore. Cu atentie insa, numai la recomandarea medicului, fara a depasi dozele si cu respectarea orarului de administrare.

Nu este indicat tratamentul cu antibiotice fara prescriptie medicala. Antibioticele pot masca o boala sau este posibil ca afectiunea respectiva sa nu aiba tratament antibiotic.

In paralel, ai grija ca cel mic sa nu se deshidrateze, administrandu-i constat compot fara fructe, apa plata si ceai. Nu ii da sa manance decat daca ii este foame si cere de mancare.

Cand poate aparea febra la copii

Aparitia febrei indica o imbolnavire. Febra este un semn ca sistemul imunitar functioneaza adecvat pentru a lupta cu o infectie. In mod normal, febra apare ca simptom al unor boli comune, precum raceala, gripa, otita, amigdalita.

Febra poate fi asociata si cu probleme respiratorii ca pneumonia sau bronsiolita. Unii copii fac febra dupa ce au fost vaccinati.

Antitermicele ajuta doar la scaderea febrei

Antitermicele sunt o solutie doar pentru scaderea febrei, insa nu trateaza si afectiunea care cauzeaza aceasta febra.

In majoritatea cazurilor, febra este cauzata de infectii, cum ar fi infectii ale cailor respiratorii, ale urechii, urinare, ale gatului, insa in alte cazuri cauza este o inflamatie. Medicul iti va prescrie medicamentatia potrivita pentru boala copilului tau, astfel incat febra sa treaca odata cu aceasta si in cel mai scurt timp.

Scaderea febrei prin antitermice nu il va insanatosi pe copil mai repede, ci doar il va face sa se simta un pic mai bine. Daca cel mic are temperatura sub 38 grade nu este necesara administrarea de supozitoare sau pastile pentru scaderea febrei.

Ce poti face pentru scaderea febrei

O baita calduta cu buretele poate ajuta la scaderea febrei - nu este mereu necesara, insa poate scadea temperatura in timp mai util. Iata ce poti face:

  • Aseaza copilul in 1-2 palme de apa calduta si foloseste un burete sau un prosop pentru a-i uda pielea corpului, bratelor si picioarelor.
  • Apa in sine nu racoreste copilul, ci evaporarea ei de pe piele, deci nu il inveli in prosoape ude si indeparteaza compresele reci daca are frisoane.
  • Contrar credintelor populare, nu folosi spirtul nici la baita, nici pentru frectii.

Ce sa eviti cand copilul tau are febra

  • Ignorarea oricarui tip de febra la un copil sub varsta de 3 luni.
  • Sa ii faci baita cu buretele folosind spirt.
  • Sa folosesti apa rece sau fierbinte atunci cand ii faci copilului o baita pentru reducerea febrei - ideala este apa calduta.

Atentie! Antitermicele sunt doar masuri masuri temporare de scadere a febrei pana ajungi cu cel mic la doctor sau in timpul administrarii medicamentelor prescrise de acesta si nu constituie un tratament!

Pediatrii nu recomanda aspirina (acidului acetilsalicilic) in tratamentul febrei copilului, deoarece are efecte adverse grave, cum ar fi hemoragii gastro-intestinale, ulcere digestive sau poate determina aparitia sindromului Reye, care poate favoriza instalarea insuficientei hepatice.

Ibuprofenul nu este recomandat copiilor deshidratati sau care vomita des si este un medicament ce trebuie utilizat cu precautie in combaterea febrei date de varicela.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Febra copii Temperatura copii

Articole recomandate

Citeste si despre