Greutatea copilului la 2-3 ani

/ / Modificat: 2017-06-30
Greutatea copilului la 2-3 ani

Copilul mic, de 2-3 anisori, creste in greutate in jur 2,5-3 kg pe an, media variind in functie de starea de sanatate, ritmul de crestere, sex, nivelul de activitate si mediul in care creste, dar si de alti factori care isi pun amprenta asupra modului in care se dezvolta. Iata cam cat trebuie sa ia in greutate copilul intre 2 si 3 ani!

Cu cat creste copilul in greutate in fiecare luna?

Specialistii sustin ca un copil sanatos si dezvoltat normal ar trebui sa ia in greutate in jur de 200-250 de grame pe luna, atunci cand este mic.

Aceasta medie de crestere in greutate nu este batuta in cuie si nu trebuie urmarita "ca la carte" in evolutia copilului tau.

Exista copii care iau in greutate mai mult in unele luni, iar in altele deloc. Important este ca diferentele sa nu fie foarte mari, iar copilul sa prezinte o stare generala buna si sa aiba un tonus bun in fiecare zi, chiar daca are un apetit usor mai crescut sau mai scazut decat alti prichindei de varsta lui.

Media de greutate pe grupe de varsta

Greutatea copilului la 2 ani

La doi ani, copilul este la o varsta la care creste foarte repede, dar totodata greutatea lui este influentata de mult mai multi factori decat atunci cand era bebelus.

Fiecare copil se dezvolta in ritm propriu. Medicii sunt de parere ca in conditiile in care ar trebui sa ia in greutate in jur de 3 kilograme pe an, copilul de 2 anisori ar trebui sa atinga valori de 12,33-12,52 kg, daca este baiat, si 11,74 - 12,08 kg, daca este fata.

Cresterea este mai lenta la unii copii decat la altii, iar acesti parametri sunt doar orientativi. Pentru a stabili daca cel mic are o greutate normala pentru varsta lui, medicul ia in considerare mai multi factori: sexul, nivelul de activitate, mediul de crestere (urban sau rural), starea de sanatate etc.

Greutatea copilului la 2 ani si 6 luni

In numai 6 luni, copilul tau creste atat in inaltime, cat si in greutate. La un copil de 30 de luni, acul cantarului ar trebui sa indice in jur de 13,32-13,70 kg - la baietei si 12,32-13,20 kg - la fetite.

Greutatea copilului la 3 ani

La 3 anisori, greutatea lui va indica noi valori, care vor fi atent monitorizate in timpul controalelor regulate pe care le faceti la pediatru.

Un copil de 30 de luni are o greutate normala daca se incadreaza, potrivit specialistilor, intre urmatorii parametri: 14,28-14,67 kg, daca este baietel, si 13,75-14,12 kg., daca este fetita.

Sigur ca, si in acest caz, valorile pot fi usor diferite. Nu este nevoie sa te panichezi daca cel mic inregistreaza ceva mai multe sau mai putine grame decat media recomandata pentru varsta lui.

Greutatea copilului poate fi influentata de mai multi factori:

alimentatie;
• gene;
• mediu de crestere;
• nivel de activitate fizica;
• boli.

     Mai importanta decat valoarea aratata de acul cantarului este sa urmaresti starea si felul in care se prezinta copilul tau in viata de zi cu zi. Daca este activ, rosu in obrajori, are o privire vie, este binedispus, are un apetit normal si chef de joaca, inseamna ca mananca suficient de bine si ca greutatea nu este o problema pentru sanatatea lui.

     Daca, in schimb, este palid, mereu molesit, nu mananca mai nimic, are tendinta de a fi sedentar si nu da semne ca ar avea chef de joaca, ceva nu este in ordine cu el si este cazul sa mergi la pediatru, pentru mai multe investigatii.

     Copilul tau a avut probleme cu greutatea? Spune-ne povestea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

     Taguri Greutate copii

     Articole recomandate

     Citeste si despre