Cele mai utile jucarii Montessori pentru copii mici

/ / Modificat: 2021-07-12
Cele mai utile jucarii Montessori pentru copii mici

Cu cat bebelusii cresc, ei incep sa mearga, sa vorbeasca si sa isi stabileasca independenta. Ei sunt pregatiti pentru noi activitati, iar parintii trebuie sa tina pasul cu acestea.

 Iată o listă cu patru dintre cele mai utile jucării Montessori pentru toddleri, selectate pentru capacitatea lor de a-și dezvolta abilitățile cognitive, motorii si auditive.

Set de pictura

Nu este prea devreme pentru ca micuțul tău să-și exploreze simțul artistic! Puteți pune împreună un set simplu de pictură acasă. La această vârstă, rămâneți la 1-3 culori. Prea multe alegeri este copleșitoare și afectează activitatea.

Într-o tavă mică, așezați o bucată de hârtie de vopsit, o pensulă suficient de mare pentru ca micuțul dumneavoastra să o țină și să o controleze confortabil, un vas pentru apă și recipientele pentru a stoca vopseaua.

Limitarea cantității de vopsea la care copilul dumneavoastra are acces ii va permite să se concentreze pe pictarea hârtiei și nu doar pe a face mizerie! Aratati-le cum să cufunde peria în vopsea și să o aplice pe hârtie.

Dacă le-ați dat mai mult de o vopsea de culoare, arătați-le cum să spele pensula în apă între culori. Lăsați să picteze cât de mult sau cât doresc, apoi așezați hârtia să se usuce.

Set de instrumente muzicale

Cu ajutorul instrumentelor muzicalecei mici isi dezvolta foarte multe abilitati – de la motricitate fina, dezvoltare senzoriala pana la dezvoltare auditiva si dezvoltare sociala. Datorita muzicii copiii invata de mici sa lucreze in echipa, sa isi dezvolte simtul auditiv si ii introduce in diferite culture si genuri muzicale.

Set de limbi si puzzle-uri

Acest material Montessori constă dintr-un set de cărți cu fotografii și un set de obiecte potrivite. Această lucrare sprijină dezvoltarea vocabularului micuțului dumneavoastra., precum și înțelegerea relației dintre fotografii și obiecte. Aici îi veti arăta obiectele celui mic și veti spune fiecare dintre nume. Ei pot alege să spună numele după dumneavoastra sau pot doar să asculte. Pe măsură ce examinează fiecare obiect, puteți spune din nou numele. Mai târziu, le puteți arăta cum să potrivească fiecare obiect cu cardul corespunzător. În acest fel, învață cuvinte noi și explorează conceptul de fotografii.

Colecție de obiecte naturale

Într-un coș, puteți colecta obiecte din natură clasificate împreună cu micuțul dumneavoastra, apoi le puteți păstra în casă pentru examinare și limbă. Articolele vor depinde de locul în care locuiți și de anotimpul în care se află. Cojile, frunzele uscate, rocile sau semințele mari funcționează bine pentru această activitate. Există câteva scopuri pentru aceste colecții. În primul rând, creează categorii pentru copilul tău mic, astfel încât să înțeleagă că, deși toate articolele arată diferit, toate se află în aceeași categorie. De asemenea, acestea oferă o oportunitate de a dezvolta limbajul, deoarece folosiți cuvinte specifice pentru a descrie articolele pe care le colectați (de exemplu, frunze de arțar, frunze de stejar etc.). Și, în sfârșit, ei încurajează natura științifică în devenire a micuțului dvs., deoarece li se oferă timpul și oportunitatea de a studia pe larg lumea naturală.

Jucăriile ca acestea îi permit copilului dumneavoastra să se bucure de abilitățile nou descoperite în multe moduri diferite. Și vă permit să vă bucurați de noi moduri de a va juca și de a lucra cu cel mic!

Pe site-ul Briele veti gasi jucarii Montessori potrivite pentru toate grupele de varsta, toate fabricate din lemn sau alte materiale naturale. Datorita gamei variate si a preturilor accesibile pe Briele.ro veti gasi cu siguranta o jucarie potrivita pentru orice copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii care dezvolta creativitatea Jocuri si activitati metoda montessori

Articole recomandate

Citeste si despre