E bolnav, dar refuza sa ia medicamente? Iata cum ii poti da lejer tratamentul

/ / Modificat: 2019-02-28
E bolnav, dar refuza sa ia medicamente? Iata cum ii poti da lejer tratamentul

Copiii sunt reticenti atunci cand vine vorba despre medicamente. Desi majoritatea sunt facute asa incat sa fie placute la gust, e suficient ca o singura data sa fi luat un sirop de tuse care are o aroma putermica, prea putin agreabila, ca de aici inainte cu greu vei mai reusi sa ii administrezi corect un tratament.

O loterie. Cam asa se poate descrie intr-un cuvant administrarea de medicamente copiilor. In vreme ce unii sunt foarte disciplinati si accepta de bunavoie sa inghita siropuri si tablete, majoritatea nu suporta gustul preparatelor medicinale.

Totusi, pe cat de dificila pare situatia, pe atat de simplu poate fi remediata. Exista cateva trucuri pe care fiecare parinte trebuie sa le cunoasca si sa le aplice atunci cand vine vorba despre medicamente si copii.

Asigura-te ca medicamentul este rece

Uneori, ceea ce ii deranjeaza pe cei mici nu este atat de mult gustul produsului, cat consistenta acestuia. Exista multe medicamente care, la temperatura camerei, isi sporesc gustul. In aceste cazuri, racirea acestora ne va ajuta sa le oferim copiilor medicamente mai usor de ingerat.

Nu toate medicamentele pot fi racite fara a compromite integritatea si eficacitatea acestora. In consecinta, este foarte important sa intrebi medicul pediatru ce produse se pot raci si care, in schimb, exclud aceasta optiune.

Foloseste diferite metode

Toate medicamentele sunt dotate si cu instrumente pentru dozare: pipete, lingurite sau seringi fara ac. Uneori, alegerea metodei de administrare poate juca un rol determinant. Astfel, atunci cand medicamentul ii este dat cu o lingurita este posibil ca gustul sa devina deranjant, de aceea utilizarea unei seringi poate fi mult mai utila, intrucat va evita atingerea papilelor gustative, substanta fiind directionata spre gat.

Cel mai bun lucru este sa incerci diferitele metode si sa stabilesti ceea ce copilul considera mai tolerabil. In felul acesta va fi mai usor sa il convingi, pentru ca senzatia pe care o va experimenta nu va fi atat de neplacuta.

Cumpara o suzeta medicinala

Una dintre inventiile de care se bucura, culmea, parintii este suzeta medicinala. Este un instrument util tocmai pentru a-i putea administra copilului medicamentele sub forma de sirop. Aceasta este dotata cu un recipient pentru doza de medicament care trebuie administrata. Prin tetina de silicon, siropul ajunge in gura copilului si apoi este inghitit. Astfel de suzete sunt disponibile in farmacii sau in magazinele online.

Amesteca medicamentul cu alte alimente

Pentru a-i distrage atentia copilului de la medicament il poti amesteca cu alte alimente. Spre exemplu, il poti pune in biberonul cu lapte si cereale. Trucul mai poate fi folosit si in cazul tabletelor cu un gust amarui.

Acestea se piseaza si se amesteca in piureuri sau in supe. O solutie utila este sa “ascunzi” tabletele in deserturi sau alimente dulci, care sunt favoritele celor mici. Este foarte important sa intrebi mai intai medicul inainte de a experimenta oricare dintre trucurile de mai sus.

Ofera-i o recompensa daca ia medicamentul

Este mult mai bine sa il premiezi decat sa il pacalesti. Recunoasterea bunei conduite a copilului poate da roade. Aspectul pozitiv al acestei metode este faptul ca micutii devin constienti de rolul jucat de medicamentele ingerate.

Cu cat esti mai creativ, cu atat mai usor vei obtine rezultatele dorite. In acest sens, rabdarea se va dovedi a fi un element fundamental.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicamente Medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre