Alimente care ii fac pe copii fericiti

/ / Modificat: 2019-12-12
Alimente care ii fac pe copii fericiti

Exista alimente care ajuta copiii sa fie fericiti, optimisti si cu o stare de bine, iar acest lucru se datoreaza faptului ca anumite produse contin triptofan. Este un aminoacid esential pe care organismul il poate absorbi doar cu ajutorul carbohidratilor (cartofi, leguminoase, cereale integrale). Prin absorbtia triptofanului, se stimuleaza un neurotransmitator numit substanta serotonina care genereaza senzatia de placere la copii.

Ce alimente genereaza fericirea copiilor, datorita triptofanului sau altor substante care sporesc senzatia de bine, potrivit nutritionistei Paola Andrea Coser.

Aceste alimente genereaza fericirea copiilor, deoarece contin triptofan:

  • Produse lactate: branza si lapte;
  • Carne: pui si curcan;
  • Oua;
  • Legume: legume cu frunze verzi, rosii, ceapa;
  • Fructe: banane si citrice;- Nuci si arahide;
  • Leguminoase si cereale integrale.

O alta substanta chimica secretata de creier sunt endorfinele, iar ele dau si o senzatie de bunastare. Aceasta substanta este eliberata atunci cand consumam alimente picante sau ciocolata (cacao).

Alimentele picante (cum ar fi ardeiul) cand intra in contact cu papilele gustative ajung la creier si elibereaza endorfinele. In cazul copiilor sub 3 ani, ar trebui sa fii foarte atent cu produsele picante. Intrdu-le treptat in alimentatia lui, pana se adapteaza cu senzatia pe care o provoaca picantul.

Ciocolata, datorita gustului si consistentei ei, ofera multa placere, iar copiii o adora. Dar alege intotdeauna ciocolata cu 75% cacao sau mai mult, mai ales ca aceasta contine teobromina, un stimulent natural.

Si omega 3 contribuie din plin la starea de bine a copiilor si se gaseste in:

  • Peste albastru (ton, somon, sardine etc.)
  • Seminte de in, chia si canepa.
  • Ulei de masline, ulei de soia si ulei de in.

Aceste alimentele nu sunt panaceu, desi imbunatatesc starea de bine si starea de spirit a copiilor. Efectul se va imbunatati si cu ajutorul unei diete variata, a sportului si a odihnei. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Fericire copii Nutritionist

Articole recomandate

Citeste si despre