Pericolul fantanilor publice pentru copii. De ce ar trebui sa stea departe de ele

/ / Modificat: 2023-07-04
Pericolul fantanilor publice pentru copii. De ce ar trebui sa stea departe de ele

Intr-o zi torida de vara, mai multi copii se joaca printre jeturile de apa ale unei fantani interactive. Insa o fetita se afla in fata unuia dintre ei chiar in momentul in care apa sub presiune iese, ca un gheizer. Ce se intampla cu fetita? Ea este aruncata afara din fantana si face salturi violente in aer, aterizand pe podeaua de piatra.

Si adevarul este ca puterea unora dintre aceste jeturi, astfel incat apa ajunge la o inaltime considerabila, le face periculoase pentru copii. Pe scurt, nu este un parc tematic, ci o fantana urbana al carei scop este decorativ.

Acest tip de fantani sunt cunoscute sub numele de „fantani uscate” sau „fantani interactive”. Ele sunt alcatuite din jeturi care ies din pamant. Ele raman inactive o anumita perioada de timp, astfel incat trecatorii pot circula in jurul lor sau intre ele, pentru a fi activate la anumite momente. Cele dotate cu dispozitive care permit controlarea jeturilor sunt cunoscute sub numele de fantani interactive.

Daca v-ati lasat vreodata copilul sa se joace printre ele sau sa stea pe unul dintre jeturile de apa, ar trebui sa il avertizati, deoarece, daca copilul este lovit de apa, aceasta nu numai ca il poate ridica in aer, dar il poate lovi puternic in fata, piept sau picioare si ii poate provoca rani.

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericole copii Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre