Pericole la care sunt expusi bebelusii si copiii mici, in casa, in timpul iernii. Pot duce la deces

/ / Modificat: 2022-12-03
Pericole la care sunt expusi bebelusii si copiii mici, in casa, in timpul iernii. Pot duce la deces

Iarna este motiv de bucurie pentru multi copii. De la zapada de afara, la bradul din casa si pana asteptarea lui Mos Craciun. Insa, odata cu venirea zilelor mai reci, cei mici sunt supusi la numeroase pericole casnice, de multe ori fara ca parintii sa le constientizeze.  Iata care sunt cele mai mari pericole pentru copii, in timpul iernii.

Atentie la incalzire

Unul dintre cele mai evidente riscuri in aceasta perioada a anului si care uneori ne aduce vesti tragice este cel legat de sistemele de incalzire. Sobele, radiatoarele electrice sau semineele prezinta un risc urias de arsuri. De aceea, copilul trebuie tinut departe de aceste surse de inclazire, pentru a preveni arsurile si incidentele neplacute.

Risc de incendiu

In casele cu seminee sau sobe, trebuie sa se acorde o atentie deosebita, nu numai pentru a evita arsurile, ci si din cauza riscului crescut de incendiu.

Flacarile atrag atentia copiilor care nu sunt constienti de pericol. Prin urmare, instaleaza bariere de siguranta pentru copii daca ai copii mici acasa si nu il lasa niciodata nesupravegheat in camera in care este aprins focul. De asemenea, un detector de fum este indispensabil intr-o casa in care exista un semineu sau o soba. Cand stingi focul din semineu sau soba asigura-te ca este stins complet. 

Aveti grija cu ferestrele

Iarna este important sa mentii casa aerisita si sa minimizezi riscul de infectie sau contagiune, mai ales cand cineva este racit. Acest lucru se face deschizand geamul si lasand aerul sa patrunda in incapere. Chiar daca afara este frig, si neplacut, nu trebuie sa lasi niciodata copilul nesupravegheat intr-o camera in care geamul este deschis. Curiozitatea acestora este foarte mare, iar tragediile sunt uriase. 

Nu iti infofoli copilul

Infofolirea copilului in timpul iernii nu este deloc un lucru bun, deoarece micutii sunt mult mai caldurosi decat adultii si vor transpira pe sub mormanul de haine pe care le are. Acest lucru, duce inevitabil la imbolnavirea copilului. Prin urmare nu iti infofoli niciodata copilul. 

Nu inveli bebelusii

Instinctul este ca parintii sa-si inveleasca bebelusii in timpul noptii, pentru a nu suferi de cald. Cu toate acestea, paturile, chiar si cele speciale pentru bebelusi, sunt foarte periculoase, deoarece in timpul noptii copilul se misca si patura poate ajunge pe fata acestuia. Este unul dintre pricipalele cauze care duc la sindromul mortii subite a sugarului. Alege in schimb un sac de dormit pentru bebelusi. Aceste ii va tine de cald, il va proteja si nu ii pune, in niciun fel, viata in pericol.

Intoxicatii cu monoxid de carbon

Monoxidul de carbon mai este cunoscut sub numele de "ucigasul invizibil". Chiar daca pericolul nu poate fi vazut cu ochiul liber, acesta este cel mai mare risc de intoxicatie in timpul iernii. Din pacate, in fiecare an, vedem numeroase stiri care se termina tragic din cauza acestor intoxicatii.

Aceste lucruri se intampla cand cosurile de la soba sau semineu nu sunt curatate adecvat si nu sunt intretinute.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericol caldura Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre