Iesirea in parc cu copilul - cum evitam pericolele?

/ / Modificat: 2017-07-19
Iesirea in parc cu copilul - cum evitam pericolele?

Copiii par a avea surse de energie inepuizabile. Cu toate acestea, faptul ca un copil este activ si receptiv la ceea ce se petrece in jurul lui, ne ajuta sa stim ca este sanatos si ca este totul in regula. Un copil morocanos, care plange, care are modificari bruste de stare, ne spune ca se petrece ceva, ca este ceva ce il deranjeaza - motivele putand fi dintre cele mai diverse, in special in perioada varstei mici.

Pentru a-si consuma aceasta energie, copilul tau are nevoie de activitati fie in aer liber, fie la locuri de joaca sau in casa. Deoarece vremea de afara este calda si ne permite sa stam din ce in ce mai mult timp in aer liber, parcul pare a fi solutia cea mai la indemana pentru o plimbare sau pentru a merge la spatiile de joaca unde micutul nostru isi poate face noi prieteni si unde se poate antrena cu acestia in tot felul de activitati. Indiferent de varsta pe care o are, copilul trebuie supravegheat pentru a evita eventualele accidente care pot aparea la tot pasul la joaca in parc.

Grupul de copii de aceeasi varsta

In parc se afla copii de toate varstele si vei vedea ca micutul tau prefera compania unor anumiti prieteni, de aceeasi varsta sau de varsta apropiata cu el. Avantajul unui astfel de grup este ca majoritatea membrilor lui sunt in aceeasi etapa de dezvoltare si de aceea au preocupari pentru jocuri similare. Chiar si asa, intotdeauna intr-un grup se poate remarca "liderul" care, chiar si la varste mici, poate veni cu idei de jocuri dintre cele mai neasteptate si periculoase. Este bine sa il inveti pe micutul tau sa iti spuna ce ar vrea sa faca inainte de a face daca jocul propus de un alt copil i se pare necunoscut sau periculos.

Jocurile sigure

Parcurile sunt dotate cu jocuri dintre cele mai diverse, tocmai pentru a acoperi nevoile de explorare pentru o plaja cat mai mare de varste a copiilor care vin aici. Pentru a evita accidentarile, stabileste de la bun inceput cu cel mic locurile in care are voie sa se joace singur si pe acelea in care trebuie sa te cheme alaturi de el. Cu toate acestea, copilaria este, in special pentru baietei, un sir de julituri si vanatai. In astfel de situatii, ii alinam pe cei mici cu multe imbratisari, insa luxatiile si intinderile musculare  vor necesita mai multa ingrijire. Primul pas este sa il ajuti pe cel mic sa se linisteasca, sa incerce sa evite miscarile bruste, iar in functie de afectiune, ii putem aplica celui mic un bandaj, eventual si o compresa cu gheata. Printre medicamentele care ar putea ajuta la calmarea durerii si reducerea inflamatiei se regasesc si cele pe baza de ibuprofen, insa inainte de a administra un medicament, citeste cu atentie prospectul.

Programul de joaca al copiilor

Odata cu incalzirea vremii, tentatia de a petrece cat mai mult timp in aer liber, alaturi de prieteni este foarte mare. In perioada de tranzitie dintre anotimpuri, circula virusuri care ii pot pune in pericol sanatatea celui mic. In cazul in care apar simptome de raceala sau de febra, printre medicamentele care ar putea preveni agravarea  acestor simptome se regaseste si cel cu efect antitermic. De asemenea, evita sa il lasi sa se joace in preajma copiilor care sunt raciti deoarece virusurile se transmit foarte repede de la un copil la altul, mai ales acum, cand organismul incearca sa se acomodeze cu noul anotimp.

mituri_lovituri_cap_copii

nurofen_pentru_copii

Advertisement

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta jucarii parcuri Plimbare parc copii Parc copii

Articole recomandate

Citeste si despre