Ce scaun auto sa aleg pentru copilul meu?

/ / Modificat: 2011-08-18
Ce scaun auto sa aleg pentru copilul meu?

Exista 3 tipuri de astfel de scaune:


Exista 3 tipuri de astfel de scaune:

· Scaune pentru bebelusi

· Scaune convertibile

· Scaune de sustinere

Scaunele pentru bebelusi

Acestea sunt asezate in pozitie aproape verticala, doar in partea din spate a masinii. Acestea sustin copiii de la nastere si pana cand cantaresc intre 9 si 16 kg, in functie de scaun.


Atentie! Bebelusul trebuie sa stea in scaunul sau in partea din spate pana ce va cantari cel putin 9 kg, are cel putin 1 an. Puteti trece la scaunul convertibil atunci cand copilul a atins limitele de greutate si inaltime pentru partea din spate.

Scaunele auto convertibile

Acestea se folosesc la fel ca si scaunele pentru bebelusi, cu centuri sau hamuri pentru umeri care sunt legate prin deschizaturile aflate mai jos de umeri.



O data ce distanta dintre varful capului copilului si varful scaunului este mai mica de 2.5 cm, aceasta inseamna ca cel mic a atins limita de greutate pentru partea din spate (in general in jur de 16 kg) si are mai mult de 1 an, atunci aceste scaune sunt asezate in pozitie verticala, in partea din fata, cu centurile pentru umeri bagate prin deschizaturile de sus, dupa indicatiile producatorului.

Majoritatea scaunelor convertibile ofera o stare de confort copilului in partea din fata pana ce acesta cantareste 18 kg; unele scaune mai noi au o limita de greutate de 30 kg. Un copil este prea inalt pentru un scaun auto convertibil pentru partea din fata atunci cand umerii sai sunt mai sus decat deschizaturile pentru centuri din partea de sus sau urechle sunt mai sus de varful scaunului.

Daca micutul este mult prea inalt pentru scaunul sau convertibil inainte sa fie prea greu pentru el, muta-l intr-un alt scaun.

Scaunele de sustinere sau inaltatoarele

Aceste scaune de sustinere se amplaseaza in dreptul centurii de masina si sunt folosite pentru copiii care cantaresc intre 18 si 45 de kg, in varsta de 4 pana la 10 ani. Scaunul de sustinere poate fi un inaltator pentru scaunul din spate, in cazul in care scaunul din spate nu este destul de inalt, incat sa-i ajunga copilului la urechi, sau un inaltator care se potriveste foarte bine cu scaunele prevazute cu tetiere.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun masina

Articole recomandate

Citeste si despre