Ce pericole ascund jucariile cu care se joaca copilul in cada. Riscuri la care sunt expusi micutii

/ / Modificat: 2023-03-07
Ce pericole ascund jucariile cu care se joaca copilul in cada. Riscuri la care sunt expusi micutii

Experții au avertizat de ceva timp că jucăriile din plastic pe care copiii le folosesc în cadă sunt contaminate cu bacterii, dar acum există si dovezi științifice.

Institutul Federal Elvețian de Știință și Tehnologie, împreună cu Universitatea din Illinois a explicat cat de periculoase pot fi aceste jucarii si cum pot pune in pericol sanatatea copiilor.

Studiul a durat 11 săptămâni si s-a constatat că 70% dintre jucării erau colonizate de o multitudine de ciuperci și bacterii, în ciuda faptului că apa folosită era apă curată de la robinet.

Problema nu este apa, care în sine nu generează bacterii, ci amestecul de apă fierbinte, sapun, secreții umane precum transpirația sau urina, precum și plasticul de calitate inferioară, al cărui amestec servește drept hrană pentru aceste bacterii care proliferează în interiorul jucăriilor, în special în acele jucării moi care au o gaură în partea de jos prin care pătrunde apa.

Acest teren propice favorizează crearea unei pelicule bacteriene pe pereții interiori ai jucăriilor, care se desprinde atunci când copilul apasă pe jucărie pentru a elimina apa din interior.

Aceste bacterii nu sunt prea dăunătoare în cea mai mare parte și ar putea chiar contribui la întărirea sistemului imunitar al copilului, doar că au fost detectate și unele bacterii mai periculoase, cum ar fi legionella. Nu trebuie uitat că acest tip de bacterii poate provoca infecții ale ochilor, urechilor și stomacului.

Cum trebuie curatate corect jucariile cu care se joaca copii in cada 

Pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor noștri, cel mai bine este să le cumpărăm din plastic dur și fără găuri de niciun fel, astfel încât apa să nu pătrundă in ele.

Spălați-le în apă foarte fierbinte, stergeti-le cu un prosop si lasati-le sa se usuce complet. 

Dacă aveți rățuște de cauciuc moale, cel mai bine este să le curățați cel puțin o dată pe lună cu oțet, apă fierbinte și săpun de vase. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericol copii Pericole copii Pericole jucarii copii

Articole recomandate

Citeste si despre