ADHD si somnul la copii

/ / Modificat: 2019-02-28
ADHD si somnul la copii

Din pacate, numarul copiilor care sufera de ADHD creste pe zi ce trece. Acesta este un sindrom hiperkinetic care presupune un deficit de atentie si hiperactivitate care se manifesta de regula in copilarie. Una dintre principalele probleme pe care le determina aceasta afectiune este insomnia.

Asadar, in cazul in care copilasul tau sufera de ADHD, iti vom prezenta principalele probleme de somn la care ai putea sa te astepti.

Cele mai frecvente probleme de somn pentru cei cu ADHD sunt:

Insomnia

Multe persoane cu ADHD pot fi descrise ca pasari de noapte, diminuarea luminii solare cauzandu-le o energie ridicata, chiar daca pe parcursul zilei s-au confruntat cu stari de somnolenta. 10 – 15% din copiii cu ADHD au probleme cand e timpul sa adoarma seara, procentul fiind dublu fata de copiii si adolescentii care nu sufera de aceasta conditie.

O data cu trecerea timpului, aceasta problema se intensifica simtitor. Incepand de la varsta 12 – 13 ani, 50% dintre copii cu ADHD se confrunta cu aceasta problema chiar seara de seara.

Somn agitat

De regula copii care sufera de ADHD nu se odihnesc bine in timpul somnului, de multe ori chiar trezindu-se mai obositi decat s-au culcat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adhd Adhd copii

Articole recomandate

Citeste si despre