Cum sa-i prepari copilului clatite fara zahar. Reteta pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-01-03
Cum sa-i prepari copilului clatite fara zahar. Reteta pentru bebelusi

Prepararea clatitelor pentru bebelusi poate fi o modalitate delicioasa si sanatoasa de a-i oferi copilului tau o gustare sau o masa de dimineata. In schimb, adaugarea de zahar poate fi nociva pentru sanatatea dentara a copilului tau si poate contribui la cresterea nivelului de zahar din sange. Asadar, iata o reteta simpla pentru a prepara clatite fara zahar pentru micutul tau

Ingrediente pentru clatitele fara zahar:

  • 1 cana de faina integrala
  • 1 ou
  • 1 cana de lapte degresat
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 1 praf de copt

Cum se prepara clatitele fara zahar

Incepe prin amestecarea ingredientelor uscate intr-un bol mare. Adauga faina integrala si praful de copt si amesteca bine.

In alt bol, amesteca oul, laptele si uleiul de cocos. Adauga acest amestec peste ingredientele uscate si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mediu. Adauga putin ulei de cocos in tigaie pentru a evita ca clatitele sa se lipeasca.

Adauga 2-3 linguri de compozitie in tigaie, in functie de cat de mari vrei sa fie clatitele. Gateste clatitele pentru 1-2 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Repeta procesul pana cand ai terminat compozitia.

Serveste clatitele calde alaturi de fructe proaspete, de sezon, taiate marunt. Poti adauga si diverse tipuri de nuci, pentru a-i oferi copilului tau o varietate de gusturi si nutrienti.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Clatite Dulciuri fara zahar

Articole recomandate

Citeste si despre