7 simptome mai putin cunoscute ale alergiei la morcovi la sugari/bebelusi

/ / Modificat: 2023-05-14
7 simptome mai putin cunoscute ale alergiei la morcovi la sugari/bebelusi

Alergenii comuni care provoaca alergii alimentare includ alunele, lactatele si ouale, pentru a numi doar cateva dintre ele. Cu toate acestea, uneori, parintii se confrunta si cu alergia la morcov la sugari. In cele mai multe cazuri, copiii dezvolta alergii la morcovi daca parintii lor sunt alergici la morcovi. Alergia se poate manifesta prin ochi rosii si aposi, urticarie si buze umflate ca simptome comune. 

Aceste alergii sunt tratate de cele mai multe ori cu antihistaminice. Desi copiii pot trece peste alergie pe masura ce cresc, cel mai bine este sa evite leguma atata timp cat sunt alergici. 

Alergia la morcovi la sugari si bebelusi. Cum o recunosti?

Iti dai seama ca micutul tau are alergie la morcovi daca are:

1. Ochi aposi, rosii si mancarimi 

Daca bebelusul tau are o alergie la morcov, poate reactiona la acesta cu ochi aposi, mancarimi si rosii. Acesta este un simptom iritant, dar nu este periculos.

2. Buzele, fata si limba umflate

Este posibil sa observati, de asemenea, ca bebelusul dumneavoastra a dezvoltat o fata si buze umflate dupa ce a consumat morcovi. Uneori, chiar si gatul se umfla si provoaca dificultati de respiratie.

3. Urticarie

Urticaria este o umflatura, rosie palida, care apare brusc. Acestea pot aparea din cauza alergiilor sau din alte motive. Majoritatea copiilor care sunt alergici la morcovi fac urticarie dupa ce ii mananca. De asemenea, copilul poate avea mancarimi.

4. Nas care curge

Un alt simptom comun al alergiei la morcovi este nasul care curge. Asadar, daca bebelusul tau dezvolta un caz de raceala dupa ce a mancat morcovi, este posibil sa fie vorba de o alergie.

5. Gingivita

Multi bebelusi pot dezvolta gingivita sau gingii umflate dupa ce s-au bucurat de niste piure de morcovi.

6. Probleme digestive 

De asemenea, bebelusii dezvolta probleme gastrice, cum ar fi balonarea, greata, varsaturile si diareea, ca reactie la morcovi.

7. Soc anafilactic 

Acesta este cel mai periculos si, din fericire, rar simptom al alergiei la morcovi. In unele cazuri extreme, un sugar poate intra in soc dupa ce a consumat morcovi. Acest lucru se poate dovedi a fi chiar fatal.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alergie bebelus Simptome alergii

Articole recomandate

Citeste si despre