5 mituri despre hranirea bebelusilor. Scapa de aceste conceptii gresite

/ / Modificat: 2023-02-10
5 mituri despre hranirea bebelusilor. Scapa de aceste conceptii gresite

Când vine vorba de alimentația copiilor noștri, părinții nu vor decât ce e mai bun. Există o mulțime de informații și s-ar putea să vă simțiți puțin confuză în ceea ce priveste alimentatia beblusului, mai ales ca in ziua de astazi exista numeroase studii care ajung sa se contrazica de la un an la altul. 

Pentru a clarifica confuzia, este necesar să nu mai credeți în unele mituri. Iata care sunt cele mai frecvente: 

1. Copiii ar trebui să fie obligați să mănânce tot ce au în farfurie.

Nu, nu și nu! Forțându-vă copiii să mănânce, nu veți face decât să consolidați un comportament alimentar negativ care poate duce la obezitate. Rolul dvs. ca părinte este de a oferi alegeri alimentare sănătoase, dar nu trebuie să vă forțați copilul să mănânce o anumită cantitate de alimente. Atât timp cât alimentele oferite sunt sănătoase, copiii pot alege și mânca atât cât simt că au nevoie. Acest lucru îi va ajuta să rămână în ton cu semnalele naturale ale foamei.

2. Copiii nu pot mânca soia

Tofu, soia și alte alimente pe bază de soia pot fi consumate cu moderație. Chiar și în cazul fetelor, poate chiar reduce riscul de cancer de sân în viitor. Soia este o sursă sănătoasă și completă de proteine vegetariene și este consumată în multe diete tradiționale. În plus, soia este una dintre puținele surse de proteine bogate în fibre, necesare organismului. Cel mai bine este să cumpărați și să consumați varianta ecologică.

3. Faceți mâncare specială pentru copiii "pretențioși

În cazul în care copilul dumneavoastră nu are intoleranțe sau alergii alimentare, aceasta nu este o opțiune. În mod ideal, copiii ar trebui să aibă la dispoziție o gamă largă de alimente sănătoase și nutritive din care să aleagă. În mod ideal, serviți feluri de mâncare care să le placă copiilor și introduceți frecvent alimente noi.

4. Ascundeți sau camuflați legumele astfel încât copiii dvs. să le mănânce.

Dacă ascundeți sau camuflați legumele în mesele copiilor dumneavoastră, este adevărat că vor primi un plus de nutriție, dar copiii nu vor fi conștienți de beneficiile legumelor. În acest sens, este mai bine să expuneți mâncarea - toată mâncarea - într-un mod atractiv.

În plus, trebuie să fiți și un bun model și să le arătați cât de gustoase sunt legumele. Copiii vor fi mai dispuși să mănânce legume dacă vă urmează exemplul. Nu se va întâmpla peste noapte, dar o puteți face. Între timp, puteți face rețete ușoare pentru a face legumele mai atrăgătoare.

5. Sucul este o necesitate pentru copii

Sucurile - în special cele din comerț - nu sunt o necesitate pentru copii și nici pentru adulți. Ceea ce este cu adevărat o necesitate și ceea ce nu ar trebui să vă lipsească în nicio zi din viața dumneavoastră este apa. Apa este singurul lucru care îți va potoli setea, te va hidrata, te va hrăni, iar dacă vrei să te bucuri de un plus de vitamine și nutrienți, mâncarea este cel mai bun mod de a le obține. Desigur, sucurile au un gust bun, dar dacă sunt naturale și făcute de tine, atunci vor fi opțiuni sănătoase.

De asemenea, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să le oferiți copiilor dumneavoastră fructe pe care să le mănânce în mod natural. Amintiți-vă că un măr mediu conține 95 de calorii, 4,4 grame de fibre și 19 grame de zahăr -natural-, în timp ce un suc de fructe are 114 calorii -cel puțin-, 0,5 grame de fibre și nu mai puțin de 24 de grame de zahăr -de asemenea adăugat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mituri Hranire bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre