Mesajul emotionant al unei fetite care a stat 162 de zile izolata

/ / Modificat: 2020-03-24
Mesajul emotionant al unei fetite care a stat 162 de zile izolata

Coronavirusul tine oamenii in casa, aceasta fiind singura solutie pentru a limita raspandirea noului virus. Desi ne plangem ca ne este greu sa stam inchisi in casa, nu trebuie sa uitam ca exista persoane, care, din pacate, trebuie sa-si petreaca o parte din viata izolate.

Este exemplul acestei fetite de 5 ani care a transmis tuturor un mesaj foarte emotionant, pentru a ne da putere sa rezistam atat timp cat va fi necesar sa stam in casa. 

Noelia este o fetita din Argentina care a trebuit sa petreaca 162 de zile izolata dupa ce a facut un transplant de maduva, la un spital din Madrid. Ea a povestit cum a trebuit sa stea in spital "doar cu mama sau cu tata." Adica, a putut sa stea cu unul dintre parinti si, potrivit masurilor de siguranta care se aplica in aceste cazuri, trebuia sa se conformeze unui orar de vizite prestabilit. 

In carantina si acasa

Insa, nu totul s-a incheiat acolo. Dupa ce a fost externata, pentru ca imunitatea sa era inca foarte scazuta si era foarte vulnerabila, a fost obligata sa mai petreaca inca 94 de zile in carantina acasa. Acum, in mijlocul focarului COVID-19, este ceea ce trebuie sa facem cu totii pentru a ne proteja si pentru a limita raspandirea virusului.

Fetita spune, insa, ca a inteles aceasta situatie.

"Am inteles cat de dificil este sa nu poti iesi din casa, dar, daca eu pot, si tu poti. Pentru tine, pentru mine, pentru familia ta si prietenii tai," a spus Noelia.

Noelia a transmis un mesaj de apreciere si pentru medicii din spitalele publice si private care isi pun viata in pericol ca sa aiba grija de pacienti in aceste zile dificile, in plina pandemie de coronavirus. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Transplant Izolare

Articole recomandate

Citeste si despre