O adolescenta si-a pus capat zilelor din cauza izolarii impusa de pandemia de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-26
O adolescenta si-a pus capat zilelor din cauza izolarii impusa de pandemia de coronavirus

O adolescenta din Norfolk, Marea Britanie, s-a stins din viata pe un pat de spital, pe data de 22 martie. Ea a incercat sa-si ia viata, dar a fost gasita si transportata de urgenta la spital.

Familia spune ca fata in vartsat de 19 ani s-a temut de izolarea la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus si de aceea a apelat la acest gest extrem. De aceea a cerut mai multa constientizare si sprijin pentru persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate mintala in timpul pandemiei. 

Cu doar cateva zile inaintea tragediei, Emily, si-a averizat familia si prietenii ca "mai multi oameni se vor sinucide in aceasta perioada decat cei care vor muri din pricina acestui virus."

Emily Owen, care avea autism "lupta zilnic pentru a se conforma normelor sociale."

Frica de necunoscut a impins-o spre acest gest

Fata era chlenerita si planuise sa participe la actiuni de voluntariat pentru a-i ajuta pe cei care se lupta sa faca fata situatie in perioada de izolare. Insa nu isi va mai putea duce planul la indeplinire. Familia ei banuieste ca "frica de necunoscut poate ca a condus-o sa faca gestul extrem." 

"Emily era foarte preocupata de coronavirus, dar mai preocupata de impactul izolarii asupra sanatatii mintale si de frica de necunoscut," a sris sora fetei intr-un mesaj postat in mediul online.

Descrisa de cunoscuti ca o "fata draguta, dar si un pic zapacita," semnase inca de la 12 ani un act prin care era de acord sa-si doneze organele, in cazul unui deces prematur, iar acum trei copii vor beneficia de darul ei.

"Suntem cu totii absolut devastati, dar si foarte mandri de tot ce a realizat in viata ei. Sunt putini cei care stiu, dar acum patru ani a fost diagnosticata cu o forma de autism si a dus o lupta zilnica pentru a se incadra si a se conforma normelor sociale," a mai scris sora sa pe Facebook.

Sursa: dailymail.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Marea britanie Adolescenta Izolare Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre