Cum ii indrumam pe cei mici in calatoria lor din mediul online? Iata solutiile pe care tot tehnologia le ofera

/ / Modificat: 2021-04-27
Cum ii indrumam pe cei mici in calatoria lor din mediul online? Iata solutiile pe care tot tehnologia le ofera

Copiii iubesc sa urmareasca seriale sau continut video de pe Youtube. Sunt permanent atrasi de jocurile de pe smartphone-uri si isi uimesc, deseori, parintii prin usurinta cu care instaleaza si folosesc aceste aplicatii, insa multe dintre platformele si aplicatiile lor preferate isi monetizeaza traficul facand abuz de reclame, deseori nepotrivite pentru cei mici, iar algoritmii Youtube pot aduce in sectiunile de recomandari, spre exemplu, clipuri ce promoveaza un limbaj sau continut agresiv.

insa cea mai serioasa problema este cea a utilizarii excesive a telefoanelor si tabletelor. Copiii nu se pot desprinde de ecranele mobile si renunta la activitati firesti varstei, in special acum cand isi petrec mare parte din timp in casa. Parintii au nevoie de sprijin in aceasta directie.

Pentru a raspunde acestei nevoi de educatie, ESET a lansat Safer Kids Online, un program ce sare in ajutorul parintilor de pretutindeni cu sfaturi si resurse utile, menite sa ii ajute, care sa fie de un real folos in indrumarea celor mici in mediul virtual.

Safer Kids Online este o initiativa globala care include resurse dedicate copiilor, parintilor si scolilor - toate acestea fiind create in colaborare cu experti in securitate cibernetica si psihologi pediatri de renume.

Misiunea platformei este de a imbunatati gradul de constientizare si intelegere in ceea ce priveste siguranta online a copiilor si, in cele din urma, de a construi un mediu virtual mai sigur, indrumand copiii, precum si parintii si profesorii lor, catre practici utile de securitate cibernetica.

Abonarea la newsletter-ul platformei va permite sa primiti periodic cele mai noi sfaturi, dar va da totodata sansa sa participati la tombola lunara a abonatilor care pune in joc gadget-uri foarte utile parintilor. Mai multe detalii pot fi gasite aici.

Pentru indrumarea celor mici uneori tot tehnologia este cea care le poate oferi parintilor un ajutor real. O aplicatie de control parental dedicata smartphone-urilor ii poate ajuta pe micuti sa-si formeze din timp obiceiuri mai sanatoase cu privire la utilizarea internetului si a aplicatiilor mobile.

ESET Parental Control pentru Android, disponibil gratuit pe Google Play, include posibilitatea de a controla continutul web neadecvat si de a gestiona timpul petrecut de copii pe anumite dispozitive, analizand in acelasi timp cat de potrivite sunt aplicatiile pentru varsta lor.

Iata, pe scurt, cateva dintre functiile sau avantajele pe care le poate aduce pentru parinti acest tip de solutie de control parental:

  • Setarea unor bugete de timp pentru aplicatii (exemplu: jocul preferat poate fi accesat vreme de o ora pe zi); copiii pot cere un buget de timp suplimentar

  • O delimitare mai clara a momentelor din zi in care cei mici ar trebui sa se concentreze pe alte activitati decat telefonul: somn, scoala, mesele in familie (exemplu: jocul preferat nu poate fi accesat in intervalul orelor de curs sau seara, dupa o anumita ora)

  • Filtrarea site-urilor web si a aplicatiilor nepotrivite pentru cei mici

  • Accesarea unor rapoarte privind activitatea copiilor, vedeti exact ce aplicatii ii solicita cel mai mult atentia

  • Monitorizarea locatiei copilului: puteti defini perimetrul in care se afla scoala, domiciliul sau alte locuri frecventate de cel mic si veti primi alerte cand acesta paraseste zonele definite

Aplicatia poate fi descarcata gratuit si trebuie instalata atat pe telefonul parintelui cat si pe cel al copiiilor, folosind pentru autentificare un cont creat de parinte. Astfel, aveti ocazia sa descoperiti foarte simplu si rapid eficienta folosirii unei astfel de solutii si sa vedeti cum il poate influenta pe cel mic sa reduca timpul petrecut in fata ecranului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre