Activitati extrascolare pentru copilul tau

/ / Modificat: 2024-03-07
Activitati extrascolare pentru copilul tau

 

A început un alt semestru scolar si toti parintii au de cumparat diferite rechizite, carti si manuale scolare pentru buna desfasurare a cursurilor celor mici. Dar o buna dezvoltare a copilului nu presupune doar caietele si manualele, ci si activitati extrascolare pliate pe acele subiecte care îl preocupa pe cel mic.

Si pentru ca micutul tau are nevoie sa îi fie încurajate talentele, iata o lista cu activitati pe care le poti lua în considerare anul acesta, pe langa programa obligatorie!

Prima suita de activitati este destinata tuturor copiilor. Este vorba de identificarea si dezvoltarea talentului nativ. Fiecare individ se naste cu un talent. Este acel lucru la care se pricepe cel mai bine si îl poate practica fara sa se simta epuizat, cu pasiune. Aici poate fi vorba de coregrafie, arte plastice, muzica, literatura si multe altele.

Daca observi la copil tendinta de a alege culorile cu grija si a petrece mult timp colorand, poate îl poti încuraja sa picteze. Daca are înclinatii muzicale, un curs de canto poate fi binevenit. Sau poate chiar ore individuale de pian sau vioara, daca îl atrage muzica clasica.

Talentele în care se investeste de timpuriu în copilarie, pot fi cariere mai tarziu, de aceea nu ezita sa faci asta daca observi o înclinatie a celui mic înspre o anumita activitate. Faceti împreuna acea activitate, trimite-l la cursuri si lectii specializate, înscrie-l la programe online.

Stim ca unele cursuri pot fi costisitoare, dar un împrumut rapid te poate ajuta financiar. Aceasta solutie este special creata sa îti suplimenteze bugetul atunci cand mai ai nevoie de o anumita suma de bani pentru un scop important, asa cum este investitia în educatie.

A doua suita de activitati din lista noastra sunt cele sportive. Sportul este ideal pentru dezvoltarea sanatoasa, optima a corpului, dar si pentru abilitati conexe precum apartenenta la o echipa sau a fi competitiv pentru un premiu. Înscrierea elevului la un club sportiv se poate dovedi a fi o alegere înteleapta. Îsi va face prieteni noi si va învata sa se integreze într-o echipa.

Un sport foarte bun pentru dezvoltarea fizica, laudat de profesionisti, este înotul. Copilul va fi cu siguranta nerabdator sa mearga la piscina. Sportul îi va creste imunitatea, deci se va îmbolnavi mai rar, iar tu vei sta linistit.

Alte sporturi recomandate sunt tenisul, baschetul, desigur si fotbalul atat de iubit de cei mari si mici. Sa nu te miri daca prichindelul va începe sa comenteze meciurile de fotbal mai grozav ca la TV!

Desigur, activitatile de mai sus trebuie îmbinate cu grija astfel încat copilul sa aiba suficient timp pentru teme, dar si pentru odihna. Un program echilibrat va ajuta copilul sa se fie capabil sa duca toate activitatile la bun sfarsit si sa fie performant.

Pe langa acestea, copilul trebuie sa stapaneasca bine cel putin o limba straina ca sa se descurce mai tarziu în viata. Poate îl atrage cultura franceza sau britanica, ai putea sa îl încurajezi înscriindu-l la cursuri intensive de limbi straine. Învatand o limba straina care apartine unei culturi pe care o îndrageste îl va motiva. Iar copiii învata cel mai bine o limba straina pana la varsta de 11 ani, asa ca este foarte important sa îi oferi resursele necesare cat mai devreme.

Desigur, activitatile extrascolare nu trebuie sa îl faca sa ramana în urma la scoala. Daca nu tine pasul cu anumite materii, nu sta pe ganduri. Încearca sa îi oferi sprijinul de care are nevoie, chiar daca asta înseamna meditatii. stim ca meditatiile sunt costisitoare. Poate ca ai ceva bani pusi deoparte pentru acest scop, dar daca acestia se dovedesc a nu fi suficienti, poti solicita un credit rapid.

Efectueaza înainte sa aplici, un calcul credit nevoi personale pentru a afla estimativ ratele pe care le vei avea de platit în functie de suma pe care vrei sa o împrumuti, precum si perioada de rambursare, în functie de tipul de rate si modalitatea în care doresti sa primesti sau sa platesti împrumutul. Toate aceste detalii vor fi însa stabilite prin contract, dupa ce un consultant de credit va analiza cererea ta si posibilitatile tale de plata.

Iata asadar o lista cu activitati extrascolare pe care un copil le poate practica. Nu este neaparat o lista exhaustiva, dar poate fi orientativa pentru toti cei care doresc sa diversifice programul copilului, oferindu-i sansa la o educatie completa si mai multe optiuni pentru viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati extra-scolare

Articole recomandate

Citeste si despre