8 idei de poze originale pentru intoarcerea la scoala

/ / Modificat: 2016-08-11
8 idei de poze originale pentru intoarcerea la scoala

Se apropie prima zi de scoala si, indiferent ca micutul tau abia intra in primul an la gradi, in clasa 1 sau ca este ceva mai maricel, merita sa marcati momentul cu o poza memorabila. Pregatiti ghiozdanul, hainele si puneti la cale un scenariu inedit, pentru ca fotografia de inceput de scoala sa devina o amintire haioasa peste ani.

Iata cum puteti fi creativi in punerea in scena a unei astfel de fotografii!  

Entuziast la inceputul scolii

entuziasm-scoala

O idee creativa prin care puteti marca prima zi de scoala este sa iti incurajezi copilul sa scrie cu creta pe trotuar anul scolar in care a intrat si clasa in care se afla. Pune-l sa deseneze cifra clasei in care a trecut suficient de mare ca sa incapa, stand intins, in ea. Recomanda-i sa deseneze diverse lucruri in jurul scrisului, apoi sa se intinda in interiorul cifrei imense si sa zambeasca cu gura pana la urechi. Fii pe faza si surprinde-l in poza, de sus in jos, pentru a putea incadra tot scrisul.

Somnolent in prima zi de scoala

scoala-copil-obosit

Nu intotdeauna pozele care marcheaza inceputul gradinitei sau scolii trebuie facute in incinta institutiei sau la iesirea din casa. Exista situatii in care prima zi de scoala iti poate surprinde copilul inca in pat, complet adormit.

Daca nu reusesti sub nicio forma sa il trezesti, atunci asaza-l intr-o pozitie haioasa la marginea patului sau pe scari, deseneaza un banner pe care scrii data, clasa in care trece si numele lui, asaza-l langa el si fa-le o poza. Veti rade copios peste ani cand veti rasfoi albumul in care vei adauga aceasta poza.

Fericit ca a mai crescut cu un an

copil-poze-anuale

O alta sugestie creativa de poza consta in marcarea inceputului scolii cu ajutorul unei fotografii facute anul trecut, pe aceeasi vreme. Daca aveti traditia de a face aceasta poza de fiecare data cand copilul incepe un an nou de scoala, scoateti-o din album pe cea de cu un an in urma, inramati-o, apoi pune-l sa pozeze cu ea.

Este o poza interesanta, care scoate in evidenta schimbarile fizice prin care a trecut copilul in ultimul an (i-a mai cazut un dintisor, i-a mai crescut parul, s-a mai inaltat etc.).

Proiectat in viitor

copil-viitor

Marcati cresterea si dezvoltarea copilului de la un an la altul intr-o poza cu totul inedita. Cumpara un tricou de adult, inscriptioneaza-l cu anul in care va termina copilul scoala (inclusiv liceul), apoi pune-l sa pozeze in fiecare an in el. Este interesant sa marchezi evolutia fizica a copilului de la un an la altul si cum, peste ani, tricoul ii va fi numai bun de purtat. 

Pozitii trasnite

Daca nu ati avut timp sa pregatiti detaliile tehnice pentru o poza speciala, atunci pune-ti copilul sa pozeze intr-o postura haioasa, strambandu-se in fata camerei cu ghiozdanul in spate.

Impreuna cu parintii

mama-copii-scoala

Fa-ti si tu loc in poza de inceput de scoala a copilului. Pregateste o tablita cu un mesaj interesant pentru copilul tau in aceasta zi speciala, noteaza data, anul si clasa in care trece si apoi pozeaza-te cu el in cele mai trasnite pozitii.

Prima iesire la tabla

copil-la-tabla

Mergi cu copilul in clasa si pune-l sa scrie pe tabla anul in care va aflati, clasa in care a trecut si un mesaj de bun venit in noul an scolar, apoi fotografiaza-l langa ea. Faceti o traditie anuala din realizarea acestor fotografii, apoi, la sfarsitul gimnaziului sau scolii generale, faceti un colaj cu toate, pe care sa il puneti in camera copilului.

Lacrimi memorabile

plans-scoala

Prima zi de scoala nu este un motiv de bucurie sau de voie buna pentru toti copiii. Daca micutul tau abia intra la gradinita si inca este cuprins de anxietatea de separare, cu siguranta ca te vei confrunta cu cateva accese de furie si reprize de plans in momentul in care il vei lasa singur in incinta institutiei.

Desi reactiile lui sunt sfasietoare si ti se rupe sufletul sa il vezi ca plange, gaseste-ti puterea si surprinde-l intr-o poza, mai ales atunci cand are o mutrita plansa, foarte dulce. Fotografia va deveni o amintire nepretuita peste ani, atat pentru tine, cat si pentru el.

Mai ai si alte idei de poze trasnite, interesante sau originale pentru marcarea inceputului scolii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Poze copii

Articole recomandate

Citeste si despre