Bebelusii nascuti in luna martie sunt mai destepti

/ / Modificat: 2020-03-06
Bebelusii nascuti in luna martie sunt mai destepti

Luna nasterii influenteaza dezvoltarea copilului mult mai mult decat cred unii parinti. Un studiu realizat la Universitatea din Bristol, in Marea Britanie, la care au participat aproximativ 7.000 de copii, a descoperit ca bebelusii nascuti in ultimele luni de vara sau toamna devreme sunt mai inalti si au oase mai puternice.

Alte cercetari efectuate la Universitatea din Oulu, Finlanda, au relevat faptul ca micutii nascuti in octombrie si noiembrie au de doua ori mai multe sanse sa faca alergii. Luna nasterii influenteaza nu numai sanatatea copiilor, ci si dezvoltarea lor intelectuala si viitorul profesional, asa cum demonstreaza un alt studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Columbia Britanica din Canada.

Bebelusii nascuti in martie au un viitor profesional promitator

In cadrul studiului, cercetatorii si-au asumat sarcina de a analiza influenta lunii de nastere asupra dezvoltarii profesionale in 375 de posturi de CEO ale unor companii importante. Rezultatele au aratat ca doar 6,13% dintre directorii executivi s-au nascut in luna iunie si 5,87% in iulie. Pe de alta parte, 12,53% dintre directori, mai mult decat dublul, s-au nascut in luna martie.

Cercetatorii au explicat ca, desi postul ar putea influenta dezvoltarea intelectuala, este foarte probabil ca succesul profesional sa fie legat de momentul in care au inceput scoala. Copiii nascuti in martie sunt unii dintre cei mai "in varsta" din clasa si, prin urmare, tind sa aiba o dezvoltare intelectuala discret superioara celorlalti elevi, ceea ce ii face sa obtina note mai bune. Acest succes timpuriu este adesea rasplatit cu oportunitati de invatare mai bune si capacitatea de a juca roluri de lider in viitor.

Alte avantaje ale copilului nascut in luna martie

Copiii nascuti in luna martie pot avea, de asemenea, o dezvoltare emotionala mai buna si un risc mai mic de a suferi de tulburari precum depresia. Cel putin, acesta a fost rezultatul unui alt studiu realizat la Universitatea din Semmelweis, din Budapesta, la care au participat 366 de studenti.

Participantilor le-a fost aplicata o versiune standardizata a temperamentului si a altor variabile emotionale. Concluziile au relevat faptul ca micutii nascuti in martie obisnuiau sa fie mai optimisti si sa aiba ganduri mai putin negative si depresive.Alte cercetari, de aceasta data efectuate la King’s College din Londra, au coroborat aceste rezultate.

Astfel, cercetatorii au evaluat reglarea emotionala si nivelul de agresivitate la un grup de 885 de bebelusi la varsta de 18 luni, pe baza unui chestionar comportamental in copilaria timpurie. Cand au analizat rezultatele, expertii au descoperit ca micutii care s-au nascut primavara au avut un autocontrol emotional mai mare si au prezentat comportamente mai putin agresive, comparativ cu bebelusii nascuti in alte luni ale anului.

De asemenea, un studiu realizat la Universitatea Columbia, in Statele Unite, a constatat ca micutii nascuti in luna martie au mai putine sanse sa faca astm. In cadrul anchetei, datele de nastere a peste 1 milion de oameni care au venit pe lume intre 1900 si 2000 au fost legate de bolile de care sufereau. Cercetatorii au explicat ca acest lucru provine de la faptul ca bebelusii nascuti in luna martie sunt mai expusi acarienilor si polenului, ceea ce intareste raspunsul lor imunitar si reduce riscul de a dezvolta astm in viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre