Importanta rutinei pentru somnul linistit al bebelusului

/ / Modificat: 2017-06-26
Importanta rutinei pentru somnul linistit al bebelusului

Nou-nascutii isi petrec multe ore dormind, somnul fiind o parte importanta a dezvoltarii lor. Ca sa aiba parte de un somn linistit, odihnitor, un program de somn este ideal pentru micuti, dar si pentru parinti, caci ii va ajuta sa se organizeze mai bine.

Ritualurile de zi cu zi, de ajutor pentru un somn odihnitor

Ritualurile zilnice sunt o oportunitate ideala care sa il ajute pe bebelusul tau sa adoarma mai repede.

Printre semnele care iti arata ca micutului tau ii este somn se numara nelinistea, faptul ca isi freaca ochisorii cu degetelele, isi impinge urechile cu manutele. Este momentul potrivit sa il pui in patut, pentru somn. Considera ca niciodata nu este prea devreme ca sa stabilesti o ora la care bebelusul tau sa mearga la culcare. Va puteti crea propriul ritual inainte de somn: de exemplu, ii poti canta un cantecel, dupa care ii dai un pupic de noapte buna.

Cum putini sunt bebelusii care adorm repede, un alt ritual care sa ii induca o stare de calm il reprezinta baita de seara. Este un moment relaxant pentru micutul tau, care contribuie de fiecare data la crearea unei legaturi puternice intre voi. Ii poti pune in cadita de baie si o jucarioara preferata, pentru ca toata experienta sa devina si mai placuta, sa fie una plina de zambete.

Baita de seara ofera, de asemenea, oportunitati pentru a se crea un contact intre pielea bebelusului si cea a parintelui, crescand legatura dintre acestia. Daca adaugi si un ulei parfumat in apa de baie, special creat pentru bebelusi, vei contribui si mai mult la relaxarea nou-nascutului, dar si la reducerea stresului parintilor. Pentru ca, nu de putine ori, parintii dau dovada de o anxietate puternica, mai ales la primele baite ale puiului lor, de teama ca nu cumva sa faca ceva gresit, sa il puna pe cel mic in pericol.

Un alt ritual pe care il poti pune in practica este acela al unui masaj usor, dupa baita, cu ulei special pentru pielea sensibila si delicata a bebelusilor. Miscarile usoare il vor ajuta pe cel mic sa adoarma repede si sa aiba parte de un somn odihnitor.

Mai multe studii au aratat ca atunci cand exista un ritual inainte de culcare, micutii au dormit pentru mai mult timp, s-au adihnit mai bine, fara sa aiba un somn agitat. Anxietatea parintilor a fost, de asemenea, mai redusa.

Experientele repetitive, placute, previzibile, pot promova dezvoltarea sanatoasa a micutilor, le dezvolta simturile, dar le creeaza si o legatura speciala cu parintii.

Produsele de ingrijire, special concepute pentru bebelusi

Pentru a veni in ajutorul parintilor, Johnson's a creat o gama de produse special destinate bebelusilor, astfel ca ritualul baitei sau al masajului sa fie unul foarte placut. Toate produsele sunt testate dermatologic si sunt hipoalergenice, astfel incat sa nu duca la apartia iritatiilor.

johnsons

De mai bine de un secol, compania este experta in produse destinate celor mici. Formulele No More Tears (Fara lacrimi) sunt special concepute pentru momentul de baita al bebelusilor, caci nu contin ingrediente care sa provoace senzatia de usturime a ochilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somnul bebelusilor Rutina somn bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre