Siropurile cu Echinaceea purpurea

/ / Modificat: 2012-01-10
Siropurile cu Echinaceea purpurea
Intrebare:

- Siropul cu echinacea poate fi administrat copiilor pana la un an pentru intarirea sistemului imunitar?

Raspuns:





   

Siropurile cu Echinaceea purpurea - o planta cu proprietati imunostimulatoare marcante, sunt suplimente nutritive care se recomanda pentru stimularea capacitatii naturale de aparare a organismului, in special in cazuri de deficit imun, infectii recurente respiratorii si ORL (bronsite acute si cronice, angina, faringite, laringite, rinite, sinuzite, otite) dar nu numai, in tratamentul preventiv al infectiilor gripale, stari de oboseala, hipovitaminoze de diverse cauze, astenie de primavara, in convalescenta dupa unele boli infectioase, ca tratament adjuvant in infectii rezistente la antibioterapia curenta, cistite, enterocolite, boli infecto-contagioase.

Produsele cu Echinaceea se comercializeaza sub diverse forme: siropuri, tincturi, capsule, cu sau fara adaosuri de alte substante:


  • propolis
  • polen
  • laptisor de matca
  • catina etc.

    Persoanele alergice la polen sau propolis trebuie sa citeasca cu atentie instructiunile de pe ambalajul acestor produse! Unele preparate pot contine cantitati mici de alcool.

    Este bine sa retinem ca acestea sunt suplimente nutritive si nu medicamente: deci ele nu vindeca si nu vor inlocui tratamentul indicat de medic, ci se vor administra in plus, fata de tratamentul medicamentos; acestea stimuleaza imunitatea naturala a organismului si ajuta la vindecare, prevenind astfel aparitia infectiilor.

    Pana in prezent nu s-au facut studii clinice la copii sub varsta de 1 an in ceea ce priveste siguranta administrarii preparatelor pe baza de echinaceea. Astfel necunoscandu-se care ar fi riscul administrarii acestor produse la aceasta grupa de varsta, nu se recomanda administrarea siropului cu echinaceea la copiii sub 1 an.

    Alina Pop-Began

    - Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

    Detalii specialist

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre