Cum ii intaresti imunitatea bebelusului tau

/ / Modificat: 2018-09-25
Cum ii intaresti imunitatea bebelusului tau

Venirea pe lume a unui fratior sau a unei surioare este o perioada dificila pentru toata familia. Daca inainte de acest moment, cel mic parea ca abia asteapta sa-si cunoasca fratele sau sora, cand bebelusul a sosit acasa totul s-a schimbat. Gelozia a inceput sa-si faca simtita prezenta, tantrumurile sunt tot mai dese si mai greu de gestionat, iar noi, parintii, incercam sa ne impartim intre nevoile bebelusului si cele ale fratiorului mai mare.

Bonflor Imuno

Si peste toate acestea, sa gasim solutii pentru a tine raceala departe de cel mic, pentru ca inceperea gradinitei si a scolii inseamna si debutul sezonului de raceli, care ii pot afecta si pe bebelusii ce isi asteapta fratiorii sau surioarele acasa.

10 picaturi pentru un copil de nota 10

Dupa nastere, tubul digestiv al bebelusului incepe sa fie populat cu bacterii bune (bacterii lactice), care se dezvolta si se inmultesc pe parcursul primilor ani de viata. Bacteriile lactice sunt considerate foarte importante pentru sanatatea copilului, avand numeroase efecte benefice la nivelul tubului digestiv si anume:

  • regleaza motilitatea intestinala si favorizeaza un tranzit digestiv normal;
  • sustin dezvoltarea optima a sistemului imunitar; 
  • refac bariera intestinala de aparare a organismului in cazul dezechilibrului aparut dupa administrarea de antibiotice si ca urmare a actiunii patogenilor care provoaca diaree;
  • mentin integritatea mucoasei intestinale si impiedica absorbtia toxinelor implicate in declansarea alergiilor si a dermatitei atopice.

Dezechilibrul florei intestinale are numeroase consecinte negative asupra organismului, cum ar fi:

  • dereglarea tranzitului intestinal, ce poate fi insotita de diaree sau constipatie si disconfort abdominal (colici in cazul sugarilor);
  • scaderea imunitatii;
  • favorizarea dezvoltarii alergiilor, manifestate uzual prin dermatita atopica.

Bonflor Imuno picaturi este singurul probiotic cu vitamina D3 ce poate fi administrat inca din prima zi de viata a nou-nascutilor. Bifidobacterium animalis lactis, care se gaseste in compozitia Bonflor Imuno, este una dintre tulpinile de probiotice cel mai intens studiate si sigure, care a fost identificata si izolata din tubul digestiv al sugarilor alaptati la san.

Bonflor Imuno picaturi asigura o colonizare eficienta a intestinului la copiii nascuti prematur, cu greutate mica la nastere deoarece la acesti copii bariera de aparare intestinala nu este suficient dezvoltata, acestia fiind mai sensibili in cazul contactarii unor bacterii rele (patogene) care afecteaza sanatatea; nascuti prin cezariana, la care nu are loc contactul bebelusului cu bacteriile lactice benefice din vaginul mamei (la acestia este necesar un aport suplimentar de Bifidobacterium animalis lactis, ce favorizeaza dezvoltarea unei flore intestinale sanatoase); alimentati cu formule de lapte praf sau celor carora li s-a intrerupt alaptarea la san si li s-a diversificat alimentatia; care urmeaza un tratament cu antibiotice.

Vitamina D3 este indispensabila in cresterea si dezvoltarea bebelusului. Esentiala in primii ani ai copilariei, vitamina D este implicata in formarea si consolidarea oaselor si a dintilor (prin favorizarea absorbtiei intestinale a calciului si fosforului) si mentinerea normala a functionalitatii celulei osoase. De asemenea, este si unul dintre elementele-cheie in dezvoltarea sistemului imunitar al copiilor.

Pentru sutținerea functiei imunitare, puteti administra bebelusilor, incepand cu prima zi de viata, cate 5 picaturi de Bonflor Imuno de 2 ori pe zi sau 10 picaturi in doza unica, zilnic. Administrarea se face pe o perioada indelungata.

Este important de stiut ca Bonflor Imuno se tine la frigider pentru ca bacteriile bune sa-si pastreze actiunea complexa de sustinere a functiei imunitare si a bunei functionari a sistemului digestiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre