10 metode de a-ti creste copilul in conditii sanatoase

/ / Modificat: 2016-06-06
10 metode de a-ti creste copilul in conditii sanatoase

Cresterea sau ingrijirea copilului incepe inca din burtica. De cand esti insarcinata trebuie sa ai grija la toate lucrurile cu care intri in contact in rutina zilnica. Dupa nasterea bebelusului, lucrurile din jurul tau trebuie sa favorizeze cresterea si dezvoltarea adecvate ale copilului. Iata cum sa ai grija de cel mic intr-un mediu ecologic, sanatos!

Naste un copil sanatos

Trebuie sa ai grija ca tot ceea ce te inconjoara in sarcina sa nu afecteze in niciun fel fatul.
Evita sa te expui la substante toxice periculoase, ai grija ce mananci si fii atenta atunci cand intri in contact cu animalele, in special cu pisicile si litiera lor.

Alege mobila si decoratiuni fara compusi volatili organici

Mobilierul din camera bebelusului, dar si decoratiunile, nu trebuie sa contina compusi toxici periculosi pentru sanatatea lui pe termen lung.

Foloseste scutece bio, reutilizabile sau de unica folosinta

Alegerea unui tip sau altuia de scutece depinde de preferinta ta personala, dar trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

Cele reutilizabile consuma multa apa si energie, deci trebuie sa te asiguri ca ai o masina de spalat cu consum mic de energie.

Scutecele de unica folosinta pot avea urme de substante chimice care pot pune in pericol sanatatea lui. Citeste cu atentie eticheta si produsele continute in crearea lor.

Alege alaptarea in locul biberonului

Daca poti, nu ezita sa iti alaptezi bebelusul. Este cel mai organic si sanatos mod de a-i asigura o hrana completa in dezvoltarea lui.

Hrana cu biberonul creste riscurile de infectii si imbolnaviri frecvente in urma contactului laptelui cu biberoane, tetine si alte obiecte necesare pentru preparare.

Hraneste-l cu alimente naturale si preparate facute in casa

Cand incepi diversificarea alimentatiei bebelusului trebuie sa ai grija ca toate alimentele folosite sa fie proaspete si naturale.

Opteaza pentru multe fructe si legume si evita mancarea la borcanele, gata preparata. Chiar daca se lauda ca este eco sau ca nu are conservanti, cea mai sanatoasa mancare este cea gatita in casa.

Fa-i baie in cadita de cateva ori pe saptamana

Specialistii sustin ca apa si produsele de ingrijire (sapun, sampon, pudra, lotiuni) pot usca pielea sensibila a bebelusului daca sunt folosite in exces. Ei sunt de parere ca baita zilnica in cadita nu este necesara si ca este suficient sa faci acest lucru de 3-4 ori pe saptamana. In acest fel economisesti si apa.

Recicleaza, refoloseste sau daruieste obiectele nefolositoare

Nu incerca sa scapi de orice hainuta sau jucarie ori alt obiect prin a-l arunca la gunoi. Incearca sa il reinventezi, sa vezi ce poti face din el pentru copil, sa le daruiesti celor dragi sau unor nevoiasi ori sa mergi cu ele la reciclat. Este o lectie utila pe care o poti preda copilului tau!

Opteaza pentru produse de curatenie organice

Lasa deoparte detergentii si produsele de curatat uzuale si apeleaza la trucuri naturiste si produse organice pentru curatenia casei.

Alege plastic fara Bisfenol A

Este foarte greu sa eviti tot timpul plasticul in produsele pe care le cumperi. Dar daca nu ai de ales si iti trebuie un astfel de produs, opteaza pentru cel care nu contine Bisfenol A.

Fii un exemplu eco pentru copilul tau

Micutul tau invata cele mai multe lucruri de la tine. De aceea, trebuie ca mai intai tu sa adopti un stil de viata sanatos, pentru a te asigura ca si micutul tau te va urma si va face numai alegeri sanatoase pentru el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scutece unica folosinta Alaptare bebelus Ingrijire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre