Folosesti masa de infasat? Doua secunde sunt suficiente pentru a se produce o tragedie! La ce sa fii atenta

/ / Modificat: 2023-08-27
Folosesti masa de infasat? Doua secunde sunt suficiente pentru a se produce o tragedie! La ce sa fii atenta

Folosirea mesei de infasat este foarte convenabila pentru imbracarea bebelusului sau pentru schimbarea scutecelor, deoarece poti avea totul la indemana si pentru ca spatele nu are de suferit. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, destul de periculoasa.

Potrivit estimarilor bazei de date europene privind accidentele (IDB), in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, aproximativ 5500 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani sufera in fiecare an rani suficient de grave pentru a necesita asistenta medicala, in urma cazaturilor de pe masa de infasat. In realitate insa, numarul copiilor care cad de pe aceste mese este mult mai mare. Potrivit statisticilor, cele mai multe dintre aceste leziuni se produc in primul an de viata al copilului.

De aceea, ori de cate ori asezi copilul pe masa de infasat, este esential sa nu te dezlipesti de el nici macar o secunda, nici macar atunci cand inca nu s-a intors, pentru ca s-ar putea ca tocmai in acel moment sa incerce sa faca acest lucru pentru prima data.

Cum sa folosesti masa de infasat in siguranta?

Desi raspunsul la aceasta intrebare poate parea logic, exista aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti masa de schimbat si pe care nu trebuie sa le ignori, nici atunci cand esti la primul copil, nici cand ai deja experienta:

  • Pregateste in prealabil tot ce avem nevoie, astfel incat sa nu fii nevoita sa pleci de langa copil.
  • Foloseste centura de siguranta in permanenta ( daca masa de infasat are una). Insa, tine cont de faptul ca bebelusii pot scapa din aceste mecanisme de siguranta. Nu fii niciodata prea increzator in ele.
  • Daca ai uitat sa iei un anumit articol de imbracaminte, scutecul sau o crema, ia copilul cu tine.

Cea mai sigura alternativa este insa infasarea sau schimbarea copilului pe podea, pe o saltea portabila, pentru a evita accidentele neplacute.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masa copii

Articole recomandate

Citeste si despre