Cu bebelusul in avion. Trucuri pentru o calatorie fara probleme

/ / Modificat: 2019-08-26
Cu bebelusul in avion. Trucuri pentru o calatorie fara probleme

Venirea pe lume a unui copil nu inseamna ca nu mai pleci pe nicaieri in vacante. Oricat de complicat pare la prima vedere, poti lua cu tine si bebelusul, chiar daca e nevoie sa calatoriti cu avionul.

Iti vom arata in continuare ca nu este chiar atat de dificil.

Distragerea atentiei! Acesta este secretul unui zbor fara griji alaturi de un copil de numai cateva luni. Mai sunt insa cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont.

De la ce varsta poate copilul sa calatoreasca cu avionul

In general, varsta de la care le este permis copiilor accesul la bordul unei aeronave depinde de compania aeriana care opereaza zborul. Chiar si asa, majoritatea companiilor accepta calatori cu varsta de peste 15 zile. In cazul calatoriilor mai lungi, este mai bine daca bebelusii sunt ceva mai in varsta.

Bebelusii nu au nevoie de bilet, dar trebuie sa fie inregistrati la ghiseu si sa aiba o asigurare de zbor. In plus, li se ofera o centura de siguranta speciala, pentru un zbor sigur.

Insa inainte de a vorbi despre zborul cu un bebelus, e important sa vorbim despre organizarea de dinaintea calatoriei. Pentru ca inainte de a pleca trebuie sa verifici toate documentele, bagajele, accesoriile, jucariile, produsele alimentare si tot ce mai ai nevoie la drum. Iata cateva recomandari:

Documente de calatorie de care ai nevoie

Daca te pregatesti din timp, vei avea vreme sa iti planifici calatoria asa cum se cuvine. Chiar daca cel mic nu va avea nevoie de un bilet propriu-zis, trebuie sa comunici reprezentantilor companiei faptul ca vei urca la bord cu un copil foarte mic. De asemenea, daca este vorba despre o cursa internationala, copilul va avea nevoie de pasaport. In cazul in care calatoreste doar cu unul dintre parinti trebuie sa mai ai la tine si o procura din partea celuilalt parinte. De asemenea, nu uita carnetul medical in care sunt notate vaccinurile copilului. E posibil sa iti fie solicitat. La o cursa interna este suficient certificatul de nastere al bebelusului.

Tine la indemana toate cele necesare

Incearca sa ai la indemana lucrurile de care copilul va avea nevoie. In functie de calatorie, poti transporta scutece, servetele umede, paturi, jucarii mici, imbracaminte, carti si mancare. De asemenea, trebuie sa ai cu tine ceva cu care sa il poti distra.

Caruciorul, jucariile si orice altceva vor trebui probabil sa treaca prin sistemele de securitate ale aeroportului. Cand rezervi zborul, intreaba ce conditii i se asigura copilului in timpul calatoriei, ca sa poti fi pregatit.

La decolare si aterizare

Modificarile de presiune ne pot provoca inclusiv noua, adultilor, ameteli sau pacanituri in urechi. In cazul in care copilul are sub 2 ani, hraneste-l inainte de decolare si cu putin timp inainte ca avionul sa aterizeze. Ii poti da si o suzeta care sa ii usureze senzatia de presiune in urechi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie avion copii

Articole recomandate

Citeste si despre