De ce este importanta protectia pielii copiilor in cazul expunerii la soare?

/ / Modificat: 2014-06-24
De ce este importanta protectia pielii copiilor in cazul expunerii la soare?

De ce este importanta protectia pielii copiilor in cazul expunerii la soare?

protectie_piele_bebelusiEste sanatos ca cei mici sa petreaca mult timp in aer curat, dar nu  se recomanda expunerea fara protectie la soare, in special la copii sub 3 ani. Expunerea exagerata la soare in copilarie creste riscul de dezvoltare a melanomului malign al pielii (una din cele mai grave forme de cancer).

Pentru a minimaliza actiunea nociva a razelor UV asupra pielii copiilor, se recomanda aplicarea  in decursul intregului an de creme protectoare cu filtre. Nu trebuie sa uitam ca atat pielea fetei, cat si cea a corpului copiilor au nevoie de protectie.

Ce fel de creme protectoare sunt potrivite pentru copii si bebelusi?

Este foarte important pentru pielea copiilor sa alegem produse cu factorul cel mai înalt de protectie SPF 50+ sau 30, deoarece pielea lor este foarte delicata.

O solutie buna o constituie folosirea produselor cu un continut de filtre chimice si minerale ce asigura o protectie înalta si minimalizeaza riscul de aparitie a reactiei de intoleranta.

Orice crema protectoare poate fi folosita pentru copii si sugari?


Cremele pentru nou-nascuti trebuie sa fie selectate foarte atent. E necesar sa le alegem numai pe acelea care sunt special concepute pentru copii si raspund nevoilor pielii lor imature (subtire si delicata). Produsele trebuie sa fie hipoalergenice si rezistente la apa. In  mod special, preparatele alese trebuie sa fie testate dermatologic si clinic. Un avantaj suplimentar îl reprezinta ingredintele ce previn uscarea si iritarea pielii. Cremele protectoare pentru copii nu ar trebui sa contina substante parfumate ce pot cauza alergii.

SPF 50+ protectie foarte inalta - Crema de protectie solara pentru fata si corp


SPF 50+ protectie foarte inalta - Crema de protectie solara pentru fata si corpCrema a fost creata cu scopul de a oferi o protectie eficienta si sigura pielii sensibile a copiilor impotriva  actiunii negative a soarelui si factorilor externi.

Produsul contine un sistem de filtre fotostabile UVA si UVB cu mecanism anti-UV dublu (care reflecta si absoarbe razele solare), asigurand astfel o protectie foarte inalta impotriva radiatiei solare si a efectelor ei daunatoare. Formula cremei imbogatita cu ulei de passiflora calmeaza iritatiile si reduce impactul negativ al factorilor externi. 

Acidul folic completeaza formula cremei, oferind celulelor pielii protectie suplimentara. Extractul uleios de Laminaria ochroleuca (alge brune) asigura hidratarea adecvata pielii, prevenind uscarea si pierderea de apa.

Are o formula rezistenta la apa si se absoarbe rapid. Nu lasa urme grase si lipicioase.

Pret recomandat 49 RON (125 ml)

Pharmaceris a pregatit o oferta si pentru adulti – pachetul special ce contine crema pentru fata, SPF 50+ si balsam hidrolipidic pentru corp, SPF 50+ cu 50% reducere la al doilea produs, pentru o protectie completa si eficienta a pielii.

pachet_specialpharmaceris

Pret recomandat: 69 RON

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre