Cu bebe in avion, 7 sfaturi pentru o calatorie usoara

/ / Modificat: 2012-09-06
Cu bebe in avion, 7 sfaturi pentru o calatorie usoara

Calatoria bebelusului cu avionul nu se poate face oricum si oricand. El trebuie implineasca 2-3 luni pentru a circula in deplina siguranta cu acest mijloc de transport. In plus, trebuie respectate o serie de masuri si recomandari pentru a se simti confortabil.

Sfatul medicilor este acela de a astepta, daca ai posibilitatea, ca micutul sa implineasca de 2-3 luni pentru a putea zbura cu avionul. La aceasta varsta sistemul lor imunitar este suficient de dezvoltat pentru a face fata germenilor si altor pericole pentru sanatatea lui prezente in avion. In cazuri exceptionale bebe poate calatori cu avionul si la 2 saptamani, dar niciodata mai devreme.

7 sfaturi pentru confortul bebelusului in timpul zborului cu avionul

1. Rezerva locuri din timp. Este important sa faci acest lucru, deoarece bebelusii nu au voie sa stea pe locurile de langa iesirile de urgenta. De asemenea, intreaba atunci cand rezervi biletele daca ai optiunea de pre-boarding (imbarcare prioritara, inaintea celorlalti).

2. Copiii sub 2 ani pot sta in bratele tale in timpul zborului, insa multi parinti prefera sa rezerve loc separat si sa aduca si un scaun de masina pe care sa-l monteze, pentru mai multa siguranta. Asigura-te inainte ca scaunul este aprobat de compania aeriana. De obicei, companiile ofera reducere de 50% pentru locurile de bebelus.

3. Ia cu tine caruciorul copilului si foloseste-l pana in ultimul moment. Acesta iti ofera mobilitate si te ajuta cu deplasarea mai usoara a bebelusului. In plus, poate cara si anumite bagaje, iar bebelusul poate dormi confortabil in el.

4. Ia in considerare ideea de a zbura pe timpul noptii. Este mai usor pentru bebelus, pentru ca cel mai probabil va dormi in cea mai mare parte a zborului.

5. De asemenea, ia-i micutului paturica favorita cu care doarme si cat mai multe lucruri familiare, pentru a se simti cat mai confortabil, „ca acasa” si a nu resimti foarte tare schimbarile prin care trece.

6. Pentru a evita durerile de urechi cauzate de schimbarile de presiune a aerului din avion de la decolare si aterizare, alapteaza-l in acele momente sau da-i o suzeta ori tetina. Bebelusii cei predispusi la acest disconfort sunt cei care sufera de congestii nazale cauzate de raceli sau alergii. In acest caz, este indicat sa intrebi in prealabil medicul daca este bine sa ii dai bebelusului antihistaminice sau decongestionante inainte de a decola.

7. Ia cu tine o gentuta de mana speciala cu lucruri pentru copil care te insoteasca in avion:

  • vei avea nevoie de extra-scutece (specialistii recomanda sa iei 3 scutece in plus fata de cat ai lua de obicei);

  • ia cu tine si saci de plastic pentru depozitarea scutecelor si hainutelor murdare;

  • geanta trebuie sa contina jucarii si zdranganitori pentru copil; insa nu i le da pe toate odata atunci cand devine agitat si plange, pentru ca se va plictisi rapid de ele si vei ramane in pana de idei daca zborul este lung; da-i-le pe rand pentru a-i suscita continuu interesul pentru cate o jucarie noua;

  • ia mai multe schimburi de haine pentru bebe;

  • daca micutul tau bea din biberon si nu este alaptat la san, ia cu tine un biberon cu lapte gata preparat si inca unul in care pui doar cantitatea necesara de lapte praf, peste care sa adaugi la momentul potrivit apa plata din sticle imbuteliate;

  • ia cu tine si niste gustari pentru bebe daca a inceput diversificarea; daca are sub 6 luni si il alaptezi, nu ai nevoie de ele (din motive de securitate, companiile nu permit imbarcarea cu borcane sau sticle foarte mari, dar mamicilor cu bebelusi li se permite imbarcarea cu biberoane de sticla sau borcanase cu mancare);

  • nu uita de servetelele umede dezinfectante; nu vei avea prea multa libertate de miscare si nu vei putea spala copilul de cate ori vei dpori, de aceea este important sa ai cu tine astfel de servetele practice, care curata eficient si delicat pielea bebelusului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zbor avion bebelusi Siguranta avion bebelus Calatorii copii

Articole recomandate

Citeste si despre