Copiii in masina: top 4 categorii de accesorii pe care sa le ai cu tine la drum

/ / Modificat: 2024-04-19
Copiii in masina: top 4 categorii de accesorii pe care sa le ai cu tine la drum

Calatoriile cu masina sunt, de regula, cea mai buna solutie pentru a te deplasa alaturi de cei mici, pe distante medii, insa, uneori, acestea devin o reala provocare, mai ales atunci cand copiii au intre 1 si 5 ani. Energia debordanta ii face sa nu aiba rabdare pentru a sta intr-un singur loc, ceea ce ii obliga pe parinti sa fie creativi si cu rabdarea la cote superioare. Daca ai cateva ore de petrecut in masina, alaturi de cel mic, iata ce sa nu iti lipseasca, pentru a putea umple timpul cu succes.

Categoria papetarie si jucarii

Fara indoiala ca jucaria preferata trebuie sa fie pasagera in cadrul acestei calatorii. Daca sunteti doar voi doi, asigura-te ca jucariile sunt 100% sigure pentru cel mic si ca nu exista niciun pericol ascuns in apropiere. Daca esti pe bancheta din spate si aveti sofer, lucrurile se pot extinde, pentru ca bebe este supravegheat. Poti chiar sa ai la tine carti de colorat, caiete si foi si sa ii oferi celui mic un pix pilot si creioane colorate, pentru a-si manifesta partea artistica. 

 

Puteti face origami, puteti face schimb de jucarii odata la cateva minute si sa apelati la intercalarea activitatilor. O alta varianta sunt tablitele „magice” pe care sa scrie si sa stearga dupa bunul plac sau chiar acele carti de colorat care functioneaza pe baza de apa (au un pix/recipient special, deci nu trebuie sa iti faci griji ca veti uda totul in jur).

Haine de schimb

Cum neprevazutul trebuie prevazut, mai ales cand vorbim de copii, hainele de schimb sunt obligatorii, la drumuri ceva mai lungi. In functie de destinatie si de ocazia cu care calatoriti, este bine ca cel mic sa se simta comod pe drum, mai ales ca este in scaunul special pentru masina, deci ceva mai limitat in miscari.

 

Nu uita sa adaptezi imbracamintea la temperaturile schimbatoare si sa nu exagerezi cu aerul conditionat. Solutia, in fiecare anotimp, este sa apelezi la varianta de imbracaminte in mai multe straturi. Astfel, vei reusi sa jonglezi cu schimbarile neasteptate de temperatura. 

Gustari

Fara indoiala ca si la capitolul alimentatie trebuie sa iei in considerare varsta celui mic. Daca vorbim despre mai multe mese pe zi si lapte, alege sa pregatesti mancarea dinainte si sa o iei cu tine in recipiente usor de folosit si depozitat. Daca cel mic mananca singur, nu ar fi rau sa suplimentezi calatoria cu niste fructe, gustari sanatoase si chiar dulciuri, daca stii ca acestea nu se vor transforma in energie ce trebuie consumata. 

 

Iar dupa delicioasele gustari, sigur o sa apara senzatia de sete, deci nu uita de apa, in sticle usor de inchis sau in cani din plastic, special concepute pentru drum si pentru a putea fi folosite de copii. 

Entertainment

Starea de spirit a celui mic intr-o calatorie se poate schimba cu rapiditate, deoarece intervine plictiseala sau starea de iritabilitate, din cele mai diverse motive. Tocmai de aceea, o solutie de urgenta este, totusi, sa ii oferi o perioada in care sa se delecteze cu desenele sau cantecelele preferate. Puteti canta impreuna si comenta asupra intamplarilor din desene. Repetati impreuna cuvinte si faceti cat mai multe asocieri, pentru a pastra mintea ocupata. 

 

Daca varsta copilului permite, jucati jocuri de calatorie, cu observarea mediului inconjurator, a zonelor prin care treceti, a diferentelor si asemanarilor din peisaj. Poti imbina ambele variante, pentru diversitate.

 

Chiar daca nu l-am precizat intr-o categorie speciala, poate cel mai bun prieten al parintilor in calatoriile cu masina este… somnul. Daca cel mic mai are macar un somn pe zi, planifica trip-ul incluzand orele de somn, mai ales ca le prinde bine si celor mari, nu doar celor mici. In rest, multa rabdare trebuie sa mai pui in bagaj, pentru a va putea bucura cu totii de o calatorie frumoasa, care sa va aduca la destinatia mult dorita. 

 

Sursa Foto: Pixabay

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masina Familie copii Calatorii copii

Articole recomandate

Citeste si despre