Cat de des ar trebui sa spalam copiii pe par! Mituri in care sa nu mai crezi

/ / Modificat: 2023-03-08
Cat de des ar trebui sa spalam copiii pe par! Mituri in care sa nu mai crezi

Există multe mituri despre acest subiect și aproape niciunul dintre ele nu este adevărat. Nu este adevărat că părul cade mai mult dacă îl speli prea mult și nu este adevărat că este mai ușor să faci păduchi dacă părul este murdar, deoarece aceștia preferă părul curat.

Cât de des ar trebui să spăl părul copilului meu?

Majoritatea dermatologilor indică faptul că nu este necesar să vă spălați părul în fiecare zi. Recomandarea generală este de trei ori pe săptămână, cu un masaj de 3 minute și o clătire de 3 minute, atât pentru copii, cât și pentru adulți, dar adevărul este că există mulți factori care modifică această frecvență.

Dacă copilul tău este unul dintre cei care își petrece toată ziua făcând sport sau adoră să-și acopere fata cu vopsea sau noroi, este timpul să îi faci baie, pentru că, dacă există o recomandare cu adevărat clară pentru orice tip de piele și vârstă, aceasta este că trebuie să faca duș atunci când sunt murdari, chiar dacă s-au spălat acum două ore.

Cert este că, în funcție de vârstă, se schimbă și frecvența; de exemplu: bebelușii nu trebuie îmbăiați în fiecare zi, deoarece acest lucru poate usca pielea, mai ales dacă nu se folosesc săpunuri neutre, și poate provoca dermatită. Problema bebelușilor este că pot capata un miros urât din cauza laptelui vărsat sau a scutecelor murdare, așa că părinții optează pentru o baie zilnică cu părul inclus, precum și folosirea ei ca mijloc de relaxare înainte de culcare.

Înainte de vârsta de 6 ani, dușul trebuie adaptat la nevoile de murdărie ale copilului, deci nu are o frecvență exactă, ci depinde de activitatea copilului. Dar este important să insistăm asupra faptului că părul trebuie spălat întotdeauna cu șampoane potrivite pentru copii, cu un pH neutru și care nu irită pielea sau ochii, masând ușor și aplicând balsam pentru a preveni încurcarea părului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena copii

Articole recomandate

Citeste si despre