7 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi produsele pentru igiena bebelusului

/ / Modificat: 2023-08-31
7 lucruri de care sa tii cont atunci cand alegi produsele pentru igiena bebelusului

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca pielea bebelusilor si a copiilor este mai sensibila decat a adultilor. Aceasta are nevoie de ingrijire specifica, iar produsele pe care le alegem trebuie sa fie cat mai blande.

Gelul de dus, crema sau uleiul hidratant, crema de scutec, pudra si, in general, tot ce vine in contact cu pielea bebelusului trebuie sa indeplineasca anumite criterii. Iata cateva sfaturi pentru a alege cele mai potrivite produse pentru copilul tau!

1. Cere mostre

Pentru a sti ce produse sunt cele mai bune pentru copilul tau, poate fi nevoie sa incerci mai multe. Cere mostre sau cumpara varianta mica de la un anumit gel de spalare sau de la crema, pentru a vedea mai intai daca este potrivit pentru copilul tau. Nu da banii pe varianta mare a produsului, inainte sa il testezi.

2. Tine cont de nevoile pielii lor

Pielea bebelusului are nevoie de curatare si hidratare specifice. Baita trebuie sa fie facuta cu apa calduta si un gel bland, dupa care se aplica o crema hidratanta, pentru a reface bariera lipidica a pielii.

3. Atentie la eticheta

Produsele care vin in contact cu pielea bebelusilor trebuie sa fie testate, astfel incat sa fie adecvate varstei lor. Citeste cu atentie ingredientele si fereste-te de cele care au chimicale, alcool, parfum, parabeni, conservanti sau alte substante chimice in compozitie.

4. Nu schimba un produs care este eficient

Daca ai gasit produsul sau produsele care functioneaza bine pentru copilul tau, nu le schimba doar din dorinta de a incerca si altceva. Atat timp cat acestea isi fac treaba si pielea copilului arata bine, nu este cazul sa incerci altceva.

5. Alege produse hipoalergenice

Multi bebelusi sunt predispusi la alergii cutanate, iar acestea sunt intretinute si de produsele pe care le aplicam pe pielea lor. Alege intotdeauna produse de spalare si creme care sunt hipoalergenice si care sunt potrivite inca de la nastere.

6. Atentie la pH

Nu doar ingredientele trebuie sa fie cele potrivite, ci si pH-ul produsului. Alege produse de ingrijire care au un pH neutru sau acid, pentru ca sunt mai blande decat sapunul obisnuit. Acestea protejeaza pielea si previn iritatiile si uscaciunea.

7. Intreaba pediatrul sau dermatologul

Daca bebelusul se confrunta cu piele uscata, iritata sau atopica, poate fi nevoie de o rutina de ingrijire mai complexa. Intreaba intotdeauna medicul pediatru sau dermatologul ce produse sunt potrivite pentru pielea bebelusului tau.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre