Cum alegem cel mai bun sapun pentru copii. Produsele de care trebuie sa se fereasca orice parinte

/ / Modificat: 2023-03-12
Cum alegem cel mai bun sapun pentru copii. Produsele de care trebuie sa se fereasca orice parinte

Momentul băii, atât pentru bebeluși, cât și pentru copii, pe lângă faptul că îi ajută să dobândească obiceiuri și rutine de igienă, devine un moment special de relaxare și joacă, deși este foarte important să ținem cont de tipul de săpun pe care îl folosim, deoarece nu toate produsele sunt bune pentru sănătatea copiilor noștri.

Pielea copiilor și mai ales a bebelușilor este mult diferita față de cea a adulților. Pe de o parte, nivelul de aciditate al epidermei celor mai mici este mai mic decât cel al adulților, iar pe de altă parte, trebuie să ținem cont și de faptul că grosimea stratului exterior este mai mică. Acest lucru ne determină să ne întrebăm, ce tip de săpun este cel mai bun pentru copiii noștri?

Trebuie să ținem cont de îngrijirea optima a pielii copiilor și să alegem cel mai potrivit săpun pentru igiena corporală a acestora, care să nu provoace iritații și să respecte pielea delicată a celor mici. 

- Mulți pediatri susțin că trebuie să evităm săpunurile alcaline care pot irita pielea copiilor. În schimb, ei recomandă folosirea săpunurilor neutre, cu aciditate scăzută, de preferință cele cu un pH neutru, și a săpunurilor antibacteriene care nu conțin parfum.

- Potrivit Asociației Spaniole de Pediatrie, nu este necesar să se folosească săpunul în fiecare zi, cu excepția zonelor murdare, cum ar fi mâinile sau axilele. De asemenea, este indicat să clătiți bine după aceea, deoarece reziduurile de săpun pot irita și usca pielea copiilor.

- În plus, potrivit experților, nu este necesar să se aplice prea mult sapun

- Săpunurile cu componente 100% naturale evită orice agent agresiv, precum și curățarea în profunzime și creșterea protecției atât a dermului, cât și a epidermei copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Igiena bebelusi Igiena copii

Articole recomandate

Citeste si despre