Cum "reciclam" hainele de la primul bebelus. Sfaturi pentru a le pastra ca noi, cat mai mult timp

/ / Modificat: 2021-09-23
Cum

Bebelusii au un ritm de crestere foarte rapid, asa ca perioada de purtare a hainutelor este una foarte scurta, mai ales in primele luni de viata. Fie ca vrei sa le donezi, fie ca vrei sa le pastrezi pentru urmatorul copil, ai la dispozitie mai multe trucuri pentru a "recicla" lucrusoarele de bebelus.

Proaspetele mamici cumpara o multime de hainute, dar mai si primesc cadou de la familie si prieteni, iar bebelusii apuca sa le poarte de cateva ori sau chiar deloc, pentru ca le raman mici. Ce este de facut in acest caz?

Cum pastrezi corect hainele de bebelusi

Cele mai multe mamici aleg sa pastreze lucrurile copilului, fie pentru a le folosi la urmatorul bebelus, fie pentru a le da mai departe altor prietene sau cunostinte. Atunci cand puneti la pastrare hainutele bebelusului, este foarte important sa le depozitati in conditii bune, pentru a va asigura ca isi pastreaza calitatea. Iata cateva trucuri care va pot fi de ajutor:

Spalati hainele, dar nu le calcati

Atunci cand le depozitati, hainele trebuie sa fie curate, spalate cu un detergent bland, fara balsam si sa nu fie calcate. Asigurati-va ca hainele sunt foarte bine uscate, in caz contrar poate aparea mucegaiul atunci cand sunt depozitate.

De asemenea, nu este nevoie sa le calcati. Din cauza caldurii care ramane in ele, pot aparea pete pe tesatura atunci cand sunt depozitate pentru perioade lungi de timp.

Aveti grija la nasturi si la capse

Mai ales in cazul capselor sau a nasturilor metalici, exista riscul sa rugineasca in timp si sa pateze hainele. Acoperiti-le cu o bucata de hartie sau de banda adeziva, pentru a va asigura ca nu deterioreaza materialul.

Folositi ambalaje din tesaturi natural

Sacii din bumbac sau in sunt ideali pentru a pune la pastrat hainele delicate ale bebelusilor. Evitati pungile de plastic si cutiile, deoarece se poate produce condens si pot aparea pete de mucegai.

Folositi hartie protectoare

Acele foi de hartie foarte subtire pe care le gasiti in cutiile de incaltaminte sau in care sunt ambalate hainele atunci cand sunt noi sunt ideale pentru a fi folosite la depozitare.

Mai ales in cazul hainelor albe, este recomandat sa nu le suprapuneti direct, ci sa separati straturile cu hartie protectoare.

Pastrati-le intr-un loc uscat

Asigurati-va ca locul unde depozitati hainutele bebelusului este ferit de umezeala, pentru a preveni formarea mucegaiului. De asemenea, feriti-le de razele soarelui, pentru a evita aparitia petelor.

Introduceti un saculet cu lavanda

Aceasta are rolul de a respinge moliile si insectele si previne aparitia acelui miros specific de sifonier. Puneti lavanda intr-un saculet si asigurati-va ca nu intra direct in contact cu hainele, pentru ca le poate pata.

Atunci cand decideti sa folositi din nou hainutele, nu uitati sa le spalati cu un detergent bland. Chiar daca au fost spalate inainte de depozitare, cateva luni sau chiar ani in care nu au fost folosite inseamna ca au fost in contact cu praf, acarieni si pot produce iritatii pe pielea sensibila a bebelusilor, daca nu sunt proaspat spalate.

Foto: Pixabay.com

Articole recomandate

Citeste si despre