Diversificarea alimentatiei este un moment important in viata bebelusului, insa uneori poate fi o provocare, mai ales daca micutul este mofturos si refuza multe alimente noi. Pentru a face acest proces mai usor si chiar distractiv, cake pops-urile – mici „biluțe” gustoase si usor de mancat, pot fi o solutie ideala. Acestea pot fi preparate atat in variante dulci, cat si cu legume, pentru a introduce treptat gusturi noi si nutritie sanatoasa.
De ce sa alegi cake pops pentru bebelusi?
-
Portii mici, usor de manevrat: Forma lor mica si rotunda ii incurajeaza pe bebelusi sa guste si sa invete sa tina mancarea in mana.
-
Posibilitati nelimitate: Pot fi preparate din ingrediente naturale, fara zahar adaugat si cu legume ascunse.
-
Distractie si atractivitate: Aspectul lor colorat si jucaus atrage atentia si stimuleaza curiozitatea copilului.
-
Usor de personalizat: Poti adapta retetele in functie de varsta si preferintele bebelusului.
Retete de cake pops dulci pentru bebelusi
1. Cake pops cu banane si ovaz
Ingrediente:
-
1 banana bine coapta
-
100g fulgi de ovaz (macinati fin)
-
2 linguri iaurt natural (fara zahar)
-
1 lingurita scortisoara (optional)
Mod de preparare:
-
Paseaza banana cu o furculita pana devine piure.
-
Amesteca banana cu fulgii de ovaz si iaurtul.
-
Daca doresti, adauga scortisoara pentru aroma.
-
Formeaza bilute mici si pune-le pe o tava cu hartie de copt.
-
Coace-le in cuptor la 180°C pentru 10-12 minute.
-
Lasa-le sa se raceasca inainte de a le oferi bebelusului.
2. Cake pops cu mere si morcov
Ingrediente:
-
1 mar mic, dat pe razatoare
-
1 morcov mic, dat pe razatoare
-
100g faina integrala
-
1 ou (optional, daca bebelusul este alergic, se poate inlocui cu o banana coapta)
-
1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
-
Amesteca marul si morcovul ras cu faina, oul si praful de copt.
-
Formeaza bilute din aluat si aseaza-le pe hartie de copt.
-
Coace la 180°C timp de 12-15 minute.
-
Lasa-le sa se raceasca inainte de servire.
Retete de cake pops cu legume pentru bebelusi mofturosi
3. Cake pops cu dovlecel si cartof dulce
Ingrediente:
-
100g dovlecel ras
-
100g cartof dulce fiert si pasat
-
50g faina de orez (sau alt tip fara gluten)
-
1 ou mic (optional)
Mod de preparare:
-
Amesteca dovlecelul ras cu cartoful dulce pasat si faina.
-
Adauga oul daca il folosesti si amesteca bine.
-
Formeaza bile mici si pune-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
-
Coace 15 minute la 180°C.
-
Lasa sa se raceasca complet inainte de a servi.
4. Cake pops cu spanac si branza de vaci
Ingrediente:
-
50g spanac fiert si bine scurs
-
100g branza de vaci simpla
-
50g faina alba sau integrala
-
1 ou
Mod de preparare:
-
Paseaza spanacul si amesteca-l cu branza de vaci si oul.
-
Adauga faina si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
-
Formeaza bile mici si coace-le 12-15 minute la 180°C.
-
Lasa sa se raceasca si ofera-le bebelusului.
Sfaturi pentru a-i face pe bebelusi sa accepte mai usor noile gusturi
-
Incepe cu portii mici pentru a nu-l copleși.
-
Foloseste culori vii si forme simpatice pentru a-i atrage atentia.
-
Implica-l in procesul de pregatire, chiar daca e doar sa te priveasca.
-
Combina gusturi dulci cu cele sarate pentru a-i dezvolta gustul.
-
Fii rabdator – bebelusii au nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noile arome.
Cake pops-urile dulci si cu legume sunt o modalitate excelenta de a face diversificarea mai placuta si mai atractiva pentru bebelusii mofturosi. Cu ingrediente simple, naturale si preparate usor, poti introduce gusturi noi si nutritie sanatoasa intr-un mod distractiv si prietenos. Incearca aceste retete si bucura-te de fiecare moment in care copilul descopera noi arome!
Foto: Freepik.com