Trucul controversat care scapa bebelusii de durerile provocate de eruptia dentara. Cum functioneaza

/ / Modificat: 2022-04-18
Trucul controversat care scapa bebelusii de durerile provocate de eruptia dentara. Cum functioneaza

Eruptia dentara poate fi o perioada dificila in viata bebelusilor si, implicit, a parintilor acestora. In timp ce unora dintre copii le apar dintii pur si simplu, fara dureri, febra sau nopti nedormite, la altii aparitia primilor dinti este un adevarat chin. Sunt bebelusi carora li se inflameaza gingiile si chiar le sangereaza atunci cand dintisorii o perforează. La acestea se pot adauga stari febrile si iritabilitate permanenta a bebelusului.

Pentru a ameliora aceste simptome, pe piata au aparut o multime de produse si suplimente alimentare, de la jucarii gingivale care se pot pune la frigider sau la congelator si amelioreaza durerile datorita faptului ca sunt reci, pana la geluri, creme si siropuri antiinflamatorii si cu efect calmant. Exista insa o metoda neconventionala care are din ce in ce mai multi adepti in randul parintilor si despre care se spune ca face minuni in a ameliora durerile provocate de eruptia dentara la bebelusi.

Trucul despre care vorbim este cunoscut in randul comunitatilor de parinti si se bucura de maxima popularitate pe TikTok. O mamica a filmat un clip in care explica exact cum functioneaza si a primit mii de comentarii in care si alti parinti ii spuneau ca au incercat metoda si a dat rezultate excelente.

Trucul cu oul face eruptia dentara mai usoara

De ce aveti nevoie pentru a ameliora durerile din perioada eruptiei dentare? Un ou si un ciorap de bebelus. Pe cat de ciudat suna, pe atat de eficient este, spun parintii care au incercat trucul.

Practic, puneti un ou crud in interiorul unei sosete de bebelus si asezati-o deasupra usii camerei copilului, agatata cu o clema sau intr-un cui. Una dintre mamicile care au impartasit trucul pe TikTok spune ca a facut minuni din prima zi si ca nu a mai stiut ce este disconfortul provocat de aparitia dintilor. Si alti parinti au comentat si i-au dat dreptate, spunand ca si in cazul copiilor lor a fost eficienta metoda.

Dar care este explicatia din spatele succesului acestei metode, de fapt? Un alt parinte a explicat in comentarii: „Oameni buni, oul absoarbe de 7 ori mai mult dioxid de carbon decat volumul lui. Dioxidul de carbon provoaca presiune asupra gingiilor, asa ca atunci cand scade cantitatea de dioxid de carbon din incapere, scade si durerea de gingii. Cu placere!”.

O alta mamica a scris in comentarii: „Am facut asta la toti cei 3 copii ai mei. Sotul a crezut ca sunt nebuna, dar chiar functioneaza. Nici macar nu-mi pasa de explicatia stiintifica din spate. Pur si simplu functioneaza”.

In timp ce exista mii de comentarii cu marturii ale unor parinti care au incercat trucul si spun ca functioneaza, exista si voci care sustin ca nu are nicio baza stiintifica aceasta metoda si ca se bazeaza pe un efect placebo, de fapt. Oricum ar fi, nu va costa nimic sa incercati, daca bebelusul se confrunta cu dureri de gingii atunci cand ii apar dintii sau maselele. Totusi, nu uitati sa schimbati oul dupa maximum 3 luni, pentru ca se va altera si va incepe sa miroasa.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus 11 luni Eruptie dentara bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre