Dureri dentare? Cum calmezi bebelusul

/ / Modificat: 2018-10-01
Dureri dentare? Cum calmezi bebelusul

Stiai ca unii bebelusi se nasc cu dintii deja erupti? In cazul celor mai multi bebelusi insa, eruptia dentara apara in jurul varstei de 6 luni, uneori mai tarziu, iar durerile generate de aceasta il pot face si pe cel mai bun si cuminte bebelus sa devina irascibil.

copil-dinti

Si pentru ca nu poti decat sa iti imaginezi prin ce disconfort trece micutul tau atunci cand dintii ascutii strapung gingia sensibila, ar putea fi util sa stii ca in afara de ibuprofen exista alte cateva remedii eficiente in reducerea durerii si a inflamatiilor in acele zile tumultoase.

Semne ca bebelusului ii dau dintii

Daca stii ca prichindelului tau ii dau dintii atunci vei stii ce sa faci ca sa il ajuti, asa ca iata ce semne trebuie sa urmaresti:

salivare excesiva

muscatul

agitatia

insomnia

febra, simptome de raceala, diaree

scaderea apetitului

frecatul obrajilor sau al barbiei

Primul remediu- scade inflamatia

Inflamatia cauzata de eruptia dintilor poate stimula nervii cerebrali ce cauzeaza durerea, asa ca daca reduci inflamatia ii vei diminua si durerea:

Dieta alimentara – alimentele albe precum faina si zaharul rafinat, cartofii si chiar lactatele pot sa cauzeze inflamarea gingiilor asa ca incearca sa il hranesti pe cel mic cu fructe si legume proaspete, peste, carne si grasimi sanatoase precum avocado.

Redu stresul – asigura-te ca bebelusul se odihneste suficient si mananca sanatos; stresul si oboseala pot cauza inflamatii.

Echilibreaza glicemia – evita sa il hranesti pe cel mic cu mancaruri si alimente procesate, si asociaza carbohidratii sanatosi precum cartofii dulci si fructele cu proteine si grasimi sanatoase care sa mentina glicemia bebelusului stabila .

Bebelusul are nevoie de comprese reci si de presiune

Pentru a amorti zona, foloseste comprese reci care vor reduce durerea, iar presiunea va calma gingiile inflamate. Foloseste obiecte care nu il pun in pericol pe bebelus, care poti fi inghetate si pe care le poate rontai in voie, cum ar fi

fructe si legume congelate(pe care sa le pui intr-o protectie de silicon)

o lingura rece

jucarii din lemn netratat chimic

un prosop congelat pe care bebelusul sa il poata molfai

Al treilea remediu – jucariile

Uneori, ceva de rontait este tot ce are nevoie bebelusul pentru a ameliora durerile provocate de eruptiile dentare si din fericire exista in comert o multime de jucarii care nu sunt toxice si nu pun in pericol sanatatea micutului tau:

inele de silicon pentru dinti – cea mai simpla si sigura solutie, un inel din silicon (nu din plastic sau latex) este o alegere inspirata

jucarii din lemn pentru eruptiile dentare – ce functioneaza la un copil nu inseamna ca va functiona si la altul, asa ca daca bebelusului tau nu ii plac in mod deosebil inelele de silicon pentru dinti, incearca o jucarie din lemn, a carei textura ar putea fi mai potrivita pentru el.

Coliere pentru calmarea durerilor dentare

Colierele din chihlimbar, un analgezic natural, contin un acid anti inflamator menit sa calmeze bebelusul, care le poarta in jurul gatului; multi parinti lauda eficacitatea acestor coliere, dar daca decizi sa incerci si tu unul pentru puiul tau, ai grija sa il scoti inainte ca cel mic sa adoarma si sa te asiguri ca este intradevar din chihlimbar inainte de a-l cumpara!

bebelus-colier

Plantele medicinale

Natura produce de mii de ani remedii pentru diferite afectiuni, asa ca uite cateva plante pe care le poti folosi pentru a-l alina pe bebelus atunci cand sufera de o eruptie dentara:

Ceaiul de maces- plin de vitamina C si antioxidanti este ideal pentru a intari sistemul imunitar al bebelusului si in plus, contine proprietati anti inflamatorii

Ceaiul de musetel – il va relaxa pe cel mic si il va face mai putin irascibil in zilele in care il chinuie dintii

Ceaiul de cuisoare – un anestezic natural, reduce durerea provocata de eruptia dintilor

Poti imbiba un prosopel, sau o batista, in oricare din aceste ceaiuri, apoi sa il congelezi si sa i-l dai bebelusului tau sa il rontaie in pace.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti Dinti de lapte Dinti de lapte bebelusi Eruptie dentara bebelusi Dureri crestere copii

Articole recomandate

Citeste si despre